Januari is de maand van de schildklier

Thyroid Awareness Month

Wereldwijd zetten veel organisaties zich in januari in voor het creëren van meer bewustwording rondom schildklierklachten en het vroegtijdig herkennen hiervan. Graag draag ik hier d.m.v een viertal gratis downloads mijn steentje aan bij. En ook jij kunt hierbij helpen.

Help mee met het verspreiden van kennis over schildklierproblemen, zodat klachten sneller worden herkend en diagnoses sneller worden gesteld, waardoor veel onnodig leed bespaard blijft. Hiervoor heb ik een infographic en checklist symptomenlijst laten opmaken.

Of vraag meer begrip voor jouw eigen situatie door het delen van twee bijzondere brieven in jouw netwerk. Geef jouw naasten (en jezelf) een kijkje in jouw wereld, zodat je gemakkelijker hulp kunt vragen. Doorbreek de taboe en begin je jaar goed.

Download de documenten op deze pagina en verpreid in je eigen netwerk. Hartelijk dank!

Hoe herken je schildklierproblemen?

Bij jezelf of bij je naasten

Klachten van een trage schildklier zijn divers en diffuus. Bovendien komen klachten als vermoeidheid, neerslachtigheid, concentratieproblemen en libidoverlies bij meerdere aandoeningen voor, waardoor de juiste diagnose gemist kan worden. Herkennen van klachten en het vroegtijdig leggen van een link is belangrijk om snel tot de juiste diagnose te komen.

Herken jij schildklierklachten bij jezelf of bij iemand in je omgeving? Neem dan contact op met je huisarts en vraag de schildklierwerking te controleren.

INFOGRAPHIC:  Hoe herken je schildklierproblemen? 

CHECKLIST: Symptomenlijst trage schildklier

Hoe leg je uit wat er aan de hand is?

Aan jezelf of aan je naasten

Hoe leg je je omgeving uit waarom je je de ene dag goed voelt en de andere dag slecht. Hoe vertel je dat je ziek bent, terwijl dat aan jouw uiterlijk helemaal niet te zien is?  Speciaal voor deze gelegenheid heb ik twee brieven geschreven. In de eerste brief stelt Hashimoto zich aan jou als patiënt voor. Deze brief is een geheel nieuwe en eigen Happy Hashimoto bewerking van de brief die al enige jaren de ronde doet. De tweede brief is een open brief aan jouw naasten, waarin ik namens jou uitleg wat er aan de hand is met jou en hoe zij jou kunnen helpen.

Twee brieven dus die jou kunnen helpen om meer begrip voor jouw situatie te vragen, zonder “zielig te doen”. Doorbreek het taboe en vraag om hulp. Dat verdien je.

OPEN BRIEF:  Hallo, ik ben Hashimoto

OPEN BRIEF:  Brief aan jouw naasten