Happy Hashimoto Podcast

Luister hier naar mijn Podcast

In de Happy Hashimoto Podcast neem ik je mee in de wereld van de trage schildklier veroorzaakt door de auto-immuunziekte Hashimoto; in 90% van de gevallen de veroorzaker van een trage schildklier. Als ervaringsdeskundige en oprichter van Happy Hashimoto én de Happy Hashimoto Foundation informeer ik je over het hoe en waarom van deze aandoening, geef ik je een inkijkje in mijn eigen aanpak met Hashimoto en interview ik experts over relevante onderwerpen.

Deze podcast is voor iedereen die aan de slag wil met voeding, leefstijl én mindset voor een fitter en energiek leven met een trage schildklier. Raak geïnspireerd, vind antwoorden en geef richting aan jouw eigen gezondheidspuzzel.

Podcast Happy Hashimoto

14 De rol van de darm bij auto-immuunziektes – met Astrid te Winkel

In deze eerste podcast van het tweede seizoen spreek ik Astrid te Winkel, Orthomoleculair Therapeut KPNi, darmtherapeut, docent en organisator van de populaire detoxkuurweken in Winterswijk.
Ik vraag haar

 • wat is de rol van de darm bij auto-immuunziektes?
 • wat is een lekkende darm?

Ook spreken wij over:

 • Het belang van de regie pakken over je eigen gezondheid.
 • Hoe je de regie pakt met een tekort aan energie.
 • Het belang van een support-groep

Een zeer leerzaam en open gesprek met mijn oud-docente en tevens trotse bezitter van een aantal auto-immuunziektes.
Veel luisterplezier!

Luister naar deze podcast >>

          

   

  Podcast Happy Hashimoto

  13 Stop PMS met Francisca van den Berg

  In deze aflevering is gewicht- en hormoonexpert Francisca van den Berg te gast. Wij praten over PMS, ofwel de maandelijkse klachten en problemen rondom de menstruatie, en de rol die hormonen hierin spelen.

  Het maandelijkse terugkerende “heksengedrag”, de eetbuien, depressieve gevoelens of kilo’s aankomen in gewicht zijn niet normaal, maar een gevolg van deze hormonale disbalans. En het goede nieuws is: je kunt hier zelf iets aan doen!

  Tijd voor een goed gesprek met Francisca van den Berg.

  Luister naar deze podcast >>

            

    

   Podcast Happy Hashimoto

   12 Interview met huisarts en auteur Lieneke van de Griendt

   In deze aflevering interview ik Lieneke van de Griendt; huisarts en tevens auteur van het boek “Studeerden wij medicijnen of geneeskunde?”  In dit boek legt Lieneke haar vinger op de zere plek van de beperkingen van de huidige reguliere gezondheidszorg en deelt zij haar kijk op een nieuwe aanpak van chronische aandoeningen.

   Omdat veel schildklierpatiënten tegen deze zelfde beperkingen aanlopen is dit een goed moment om Lieneke te vragen haar ervaringen met ons te delen. Het is een aflevering geworden vol waardevolle kennisdeling en praktische tips, waar jij direct mee aan de slag kan.

   Luister naar deze podcast >>

             

     

    Podcast Happy Hashimoto

    11 Plezierig werken met een chronische aandoening met Annemiek de Crom

    Werk is een belangrijk onderdeel van je leven, maar juist met klachten als  vermoeidheid, brainfog of pijn kan werken ronduit lastig worden. Zeker wanneer je collega’s en werkgever niet aan je zien dat je ziek bent en jíj niet goed kunt uitleggen wat er met je aan de hand is.

    Het is belangrijk dat je in dit geval op tijd hulp inschakelt, zodat uitval kan worden voorkomen. In deze aflevering praat ik met Annemiek de Crom. Zij geeft voorlichting en advies over plezierig werken met een chronische aandoening, aan zowel werknemers, werkgevers als ook patiëntenorganisaties en bedrijfsartsen.

    Zij geeft antwoord op de vragen:

    • Wat zijn signalen, die aangeven dat ik in de gevaren-zone zit en uitval dreigt?
    • Wat zijn op dat moment mijn opties? 
    • Hoe kun ik beter omgaan met fluctuerende energie-levels?
    • Hoe kan mijn leidinggevende hierbij helpen?
    • Hoe kan een bedrijfsarts hierbij helpen?
    • Bij welke instanties kan ik terecht met vragen over dit onderwerp?

    Tijd voor een goed gesprek over plezierig werken met Hashimoto. Want werken met een chronische aandoening kan! Er is meer mogelijk dan je nu wellicht denkt. 

    Luister naar deze podcast >>

              

      

     Podcast Happy Hashimoto

     10 Interview met endocrinoloog Danielle Steenvoorden

     Vandaag spreek ik endocrinoloog & leefstijlcoach Danielle Steenvoorden. Niet alleen stel ik haar een aantal van mijn eigen brandende vragen, maar ik stel haar ook vragen van luisteraars. Zo geeft zij antwoord op de vragen:

     • Wat is het verschil tussen een endocrinoloog en een internist?
     • Wanneer kun je een verwijzing naar een endocrinoloog vragen en wat is de meerwaarde hiervan?
     • Is het belangrijk om de diagnose Hashimoto te weten?
     • Is er een meerwaarde voor het regelmatig controleren van FT3 en de antistoffen?
     • Wanneer zou jij aanvullend T3 medicatie inzetten en wanneer niet?
     • Waarom is het belangrijk om bij een kinderwens of zwangerschap direct een verwijzing naar een endocrinoloog aan te vragen?
     • Hoe kun je als patiënt het maximale uit een artsenbezoek halen?
     • Hoe zie jij de toekomst van behandeling van de ziekte van Hashimoto?
     • en nog veel meer…

     Heb jij na het beluisteren van deze podcast meer vragen voor Danielle? Mail ze mij op vera@hashimoto.nl en wie weet stel ik deze vragen in een volgende podcast aflevering.

     Luister naar deze podcast >>

               

       

      Podcast Happy Hashimoto

      9 Gezond leven hoeft niet ingewikkeld te zijn – met Leen Pairon

      In deze aflevering heb ik hormoonfactor & leefstijl coach Leen Pairon te gast. Wij gaan in gesprek over de verschillende manieren waarop je aan je schildkliergezondheid kunt werken. We halen herinneringen op over onze eigen zoektocht naar gezondheid en we staan stil bij de emotionele valkuilen van helen. Maar natuurlijk geeft Leen ook volop tips over hoe je op simpele wijze, met alledaagse pure producten toch lekker en gezond kunt koken. 

      Een mooi gesprek met persoonlijk tintje. Dank Leen! 

      Luister naar deze podcast >>

                

        

       Podcast Happy Hashimoto

       8 Hoe je succesvol het AIP eliminatiedieet uitvoert – met Ruud Rotteveel

       In aflevering 4 van deze podcast sprak ik met Ruud Rotteveel over de gezondheidsvoordelen van het uitvoeren van een eliminatiedieet, waarmee je heel nauwkeurig onopgemerkte voedselgevoeligheden op kan sporen. Vanwege het overweldigend aantal reacties op die aflevering spraken wij elkaar weer om verder te praten over deze zeer krachtige tool voor heling met vaak verbluffende resultaten.
       Hoe kun je een eliminatiedieet succesvol, maar toch relaxt uitvoeren? Wat zijn veelgemaakte fouten en wat zijn de succesfactoren die je zeker zou moeten inzetten? Ik vroeg het Ruud Rotteveel van Revolutionair Gezond (www.revolutionairgezond.nl).

       Heb jij interesse in het uitvoeren van het Hashimoto Eliminatiedieet waarbij je alleen gluten, zuivel, soja, alcohol en toegevoegde suiker gaat onderzoeken? Check dan de minicursus Hashimoto Eliminatiedieet 30-daagse. 

       Luister naar deze podcast >>

                 

         

        Podcast Happy Hashimoto

        7 De invloed van vrouwelijke hormonen op de trage schildklier – met Barbara Havenith

        In deze aflevering ga ik in gesprek met gynaecoloog Barbara Havenith over de invloed van de vrouwelijke geslachtshormonen op de werking van de schildklier en het immuunsysteem. Je krijgt antwoord op de vraag wat de invloed van de pil op jouw trage schildklier is, we praten over waar je rekening mee moet houden als je een kinderwens hebt, hoe het nu zit met de relatie tussen Hashimoto en een laag libido en wat er tijdens de zwangerschap en de bevalling gebeurt met je schildklierhormonen en het immuunsysteem. Een volle aflevering dus.

        Luister naar deze podcast >>

                  

          

         Podcast Happy Hashimoto

         6 Waarom hou je gezonde gewoontes niet vol? En hoe lukt dit jou wel!

         Je wil van je klachten af. En om dat te bereiken werken we hard aan onze gezondheid. Nieuwe gewoontes, nieuwe gebruiken, nieuw ritme, nieuwe leefstijl. 
         Na het enthousiaste begin komt er een punt waarop velen van ons vroeg of laat weer afhaken en terugvallen in de minder gezonde gewoontes. Hoe komt dit toch? En nog belangrijker; wat kun jij doen om dit een volgende keer te voorkomen. Ik vertel je er meer over in deze podcast.

         Luister naar deze podcast >>

                   

           

          Podcast Happy Hashimoto

          5 Waarom heb ik ondanks goede bloedwaarden nog last van restklachten?

          In deze aflevering geef ik antwoord op de vraag: Waarom heb ik ondanks goede bloedwaarden nog last van restklachten. Helaas is dit voor 15% van de mensen die schildkliermedicatie slikken een dagelijkse realiteit. Zit het dan echt tussen je oren? Of is er iets anders aan de hand? Je hoort het in deze podcast.

          Luister naar deze podcast >>

                    

            

           Podcast Happy Hashimoto

           4 Alles over het Auto-immuun Paleo Eliminatiedieet (AIP) – met Ruud Rotteveel

           Met het aanpassen van voeding en leefstijl heb je zelf veel invloed op het verminderen van restklachten. Het uitvoeren van een eliminatiedieet is een zeer krachtige tool met vaak verbluffende resultaten. Een eliminatiedieet is niet bedoeld als manier voor gewichtsverlies, maar is een nauwkeurige manier voor het opsporen van onopgemerkte voedselgevoeligheden. Gewichtsverlies is wel vaak een bijkomend resultaat.

           Tijd om samen met Ruud Rotteveel in de wereld van de eliminatiediëten te duiken en ons bij te laten praten over de voordelen, de valkuilen en de juiste aanpak voor een relaxte uitvoering ervan.

           Luister naar deze podcast >>

                     

             

            Podcast Happy Hashimoto

            3 Afvallen met een trage schildklier

            “Ik kan niet afvallen want ik heb een trage schildklier.” Dit is een veelgehoorde zin als men over afvallen met een trage schildklier praat. Begrijpelijk, want het kan zeer lastig zijn. Maar de schildklier is niet perse de schuldige hier. Er zijn meer omstandigheden en hormonen betrokken bij gewichtsbeheersing. En zodra je deze achterliggende situatie begrijpt, snap je ook dat het aloude adagio “calorie in – calorie uit” niet gaat werken voor blijvend gewichtsverlies bij een trage schildklier.

            Heb jij na het luisteren van deze podcast zin om onder mijn begeleiding met dit onderwerp aan de slag te gaan? Dat kan. Met de populaire e-course Grip op Gewicht (voorheen Hashimoto Weight Switch) gaan we hier samen mee aan de slag. Check hashimoto.nl voor de eerstvolgende startdatum.

            Luister naar deze podcast >>

                      

              

             Podcast Happy Hashimoto

             2 Trage schildklier ? Of ziekte van Hashimoto?

             De diagnose trage schildklier kent iedereen wel, maar de ziekte van Hashimoto is bij weinig mensen bekend. Toch is deze auto-immuunziekte in 90% van de gevallen de veroorzaker van een trage schildklier. Bij deze auto-immuunaanvallen raakt de schildklier ontstoken en beschadigd, waardoor er niet meer voldoende schildklierhormoon kan worden aangemaakt.

             Alhoewel medicatie de tekorten aan schildklierhormoon aanvult, doet het niets om de aanvallen op de schildklier te stoppen, waardoor klachten blijven en na verloop van tijd steeds meer medicatie nodig is. Gelukkig kun je met voeding- en leefstijl aanpassingen veel aanvallen stoppen en klachten verminderen.

             Dus wat heb jij? Een trage schildklier of de ziekte van Hashimoto?

             Laat het testen. Kan dit niet via de huisarts ? Regel het dan zelf via bloedwaardentest.nl. Op mijn website onder “Mijn Favorieten” vind je een link naar mijn shopje. Ik heb alle handige schildkliertesten hier al voor je verzameld.

             Luister naar deze podcast >>

                       

               

              Podcast Happy Hashimoto

              1 Mijn Verhaal

              In deze allereerste aflevering van de Happy Hashimoto Podcast stel ik me aan je voor. Ik neem je mee in mijn verhaal en in mijn reis van hopeloos naar happy met Hashimoto. Aangenaam kennis te maken!

              Luister naar deze podcast >>

                        

                

               Ik ben Vera Kamphorst

               Als orthomoleculair therapeut en ervaringsdeskundige Hashimoto help ik mensen met een trage schildklier de regie over hun schildklier gezondheid terugpakken. Ik geloof in zacht werken aan je gezondheid op basis van weetkracht niet op basis van wilskracht. Ik blijf altijd studeren en deel mijn kennis met jou.