OVER VERA KAMPHORST

Wie ben ik? Ik ben:

een gediplomeerd orthomoleculair therapeut

ervaringsdeskundige trage schildklier/ziekte van Hashimoto

jouw persoonlijke coach

jouw stok achter de deur

de schop onder je hol als je je wentelt in de slachtofferrol

je schouder om op te leunen

je grote wijze zus

je dagelijkse dosis zelfrelativering

jouw pleitbezorger

oprichter van de Happy Hashimoto Movement

Gastdocent – hormoonopleiding 

gastblogger voor Margriet.nl

Co-host Week van de Trage Schildklier

Auteur boek:  “Ik heb een trage schildklier. Wat nu?”

Mijn naam is Vera Kamphorst en ik help mensen als jij met het herpakken van de regie over jouw gezondheid en trage schildklier. Dit doe ik in een uiterst persoonlijke aanpak op basis van mijn Happy Hashimoto Succesformule, zodat jij ook weer vrolijker, slanker en/of energieker door het leven gaat 👊

Bovendien ben ik een ambitieuze vrouw met een missie; ik wil de ziekte van Hashimoto echt op de kaart zetten. De vaak onzichtbare strijd van deze patiënten mag zichtbaar worden, zodat het begrip voor deze ziekte en deze grote groep patiënten groeit. Dit doe ik o.a. door deelname aan de Internationale Thyroid Awareness Month in Januaride, de jaarlijkse organisatie van de Week van de trage Schildklier in Mei, mijn gastblogs op Margriet.nl, de Happy Hashimoto Podcast en mijn boek “Ik heb een trage schildklier. Wat nu?”

Jij kunt me helpen bij mijn missie door mijn berichten op social media te delen in jouw netwerk. Help je mee?
Let’s start a movement. The Happy Hashimoto Movement!

HASHIMOTO

Mijn verhaal

Mijn leven met Hashimoto is achteraf gezien waarschijnlijk al rond het jaar 2000 begonnen. Met vage klachten als een vermoeid lichaam, warrige geest en onverklaarbare stemmingswisselingen. Als eventmanager was ik gewend aan stress en de adrenaline van deadlines werkte verslavend. Mijn klachten zouden wel overgaan als ik wat rustiger aan zou doen. Dacht ik.

Medicijnen, en dóór
In 2009 kon ik mijn klachten niet langer goed praten. In een paar maanden kwam ik 25 kilo aan en ik kon mijn armen bijna niet meer optillen, zo moe was ik. De diagnose ‘trage schildklier’ zorgde ervoor dat ik direct startte met het slikken van schildkliermedicatie. Hier zou ik de rest van mijn leven afhankelijk van zijn. Volgens alle artsen die ik gezien en gesproken heb, moest ik met de restklachten leren leven. Dus dat deed ik. Tot de maat vol was.

Openbaring
Alle aanpassingen in mijn leven ten spijt bleef ik crashen. Als ik in een lichamelijke dip zat, werd mijn medicatie simpelweg verhoogd en krabbelde ik weer overeind. Voor even dan. In 2015 was ik er klaar mee. Mijn leven was nog maar een fractie van wat het ooit was! Ik dook het internet op, verslond boeken en volgde opleidingen op het gebied van hormonen en auto-immuunziektes. Eindelijk begon ik te begrijpen wat er aan de hand was. Ik hoef niet te leren leven met Hashimoto. Ik kan ermee samenwerken en me beter voelen! En precies datzelfde geldt voor jou.

VOOR EN NA

Happy Hashimoto

Van hopeloos

Januari 2009. Op vakantie in Mexico. Zojuist gestopt met roken en opgeblazen in mijn eigen lichaam. Mijn haar valt met handen uit en verstop ik onder een petje.
Het zal nog maanden duren, voordat eindelijke een trage schildklier wordt gediagnosticeerd en nog eens zes jaar, voordat de ziekte van Hashimoto wordt gediagnosticeerd. Wat had ik toen graag geweten wat ik nu weet.

Naar happy

Tien jaar na de openbaring van mijn Hashimoto heb ik mijn leven weer terug. De Hashimoto is niet weg en blijft voor altijd een onderdeel van mijn leven, maar ik zit weer lekker in mijn vel en in mijn hoofd. Gedurende deze ontdekkingstocht heb ik enorm veel geleerd, maar wat had ik tien jaar geleden graag iemand gehad die mij aan de hand had meegenomen. Me had uitgelegd wat er allemaal aan de hand was. Wat had die persoon mij ongelooflijk veel tijd, tranen en geld kunnen besparen … Met Happy Hashimoto hoop ik die persoon voor jou te zijn.

MIJN CV

Opleidingen

Hashimoto’s Solving the Puzzle, Kharrazian Institute 2021

Autoimmune Intervention Mastery, Terry Wahls, The Wahls Academy 2021

Infertility, Prenatal Care, and Maternal Health Clinical Strategies and Treatment Applications, Kharrazian Institute 2021

Cell Biology: mitochondria, Harvard University 2020

Hashimoto’s Disease Clinical Strategies & Treatment Applications, Kharrazian Institute 2020

Master Thyroid Disorders, Hedberg Institute, 2020

3D – Immune Tolerance Programme, Kharrazian Institute 2020

Autoimmunity Clinical Strategies & Treatment Applications, Kharrazian Institute 2019

Gastrointestinal Clinical Strategies & Treatment Applications, Kharrazian Institute 2019

Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, Ortho Health Foundation 2019

Afvallen met schildkliermedicijnen, OPFG 2018

Bloedwaardentesten, Natura Foundation 2018

Masterclass Schildklier UPDATED, Ortho Health Foundation 2018

Stresscounseling, Civas 2018

Online Coaching, Civas 2018

Medische Basiskennis, OPFG 2017 – 2018

Orthomoleculaire Biochemie, OPFG 2017

AIP Certified Coach, Autoimmune Wellness USA 2017

Masterclass Van Leaky Gut tot Ontsteking, Ortho Health Foundation 2017

Masterclass Schildklier, Ortho Health Foundation 2016

Lifecoach, Civas 2016

Trainer Hormoonfactor, Sonnevelt Opleidingen 2015 – 2016

ERKEND & GEDIPLOMEERD

Ik ben aangesloten bij de geschillencommisie GAT, waardoor ik onder het klacht- en tuchtrecht val. Wel zo’n veilig gevoel toch? 

Naast orthomoleculair epigenetisch therapeut ben ik tevens Nederlands eerste certified AIP Coach, Trainer Hormoonfactor en stresscounselor. Ik blijf mezelf continue ontwikkelen, volg de laatste inzichten en doe aan bijscholing o.a. bij de opleidingsinstituten Ortho Health Foundation, Natura Foundation, OPGF,  Kharrazian Institute USA en Harvard University.

DOE DE QUIZ

Welk Hashimoto Hersteltype ben jij ?

Ontdek jouw type en ontvang een persoonlijke rapport met tips in je mailbox!

GRATIS ADVIESGESPREK?

Welke e-course past bij mij? Boek hier.

SOCIAL