OVER VERA KAMPHORST

Wie ben ik? Ik ben:

een gediplomeerd orthomoleculair therapeut

jouw persoonlijke coach

jouw stok achter de deur

de schop onder je hol als je je comfortabel in de slachtofferrol wentelt

ervaringsdeskundige met trage schildklier door de ziekte van Hashimoto

je schouder om op te leunen

je grote wijze zus

en je dosis zelfrelativering

Mijn naam is Vera Kamphorst en ik help mensen die genoeg hebben van hun trage schildklier hun energie en gezondheid weer terug te krijgen met behulp van mijn Hashimoto Blueprint Methode 👊.

Bovendien ben ik een ambitieuze vrouw met een missie; ik wil de ziekte van Hashimoto echt op de kaart zetten. De vaak onzichtbare strijd van deze patiënten mag zichtbaar worden, zodat het begrip voor deze ziekte en deze grote groep patiënten groeit. Jij kunt hierbij helpen door berichten op social media te delen in jouw netwerk.

HASHIMOTO

Mijn verhaal

Mijn leven met Hashimoto is achteraf gezien waarschijnlijk al rond het jaar 2000 begonnen. Met vage klachten als een vermoeid lichaam, warrige geest en onverklaarbare stemmingswisselingen. Als eventmanager was ik gewend aan stress en de adrenaline van deadlines werkte verslavend. Mijn klachten zouden wel overgaan als ik wat rustiger aan zou doen. Dacht ik.

Medicijnen, en dóór
In 2009 kon ik mijn klachten niet langer goed praten. In een paar maanden kwam ik 25 kilo aan en ik kon mijn armen bijna niet meer optillen, zo moe was ik. De diagnose ‘trage schildklier’ zorgde ervoor dat ik direct startte met het slikken van schildkliermedicatie. Hier zou ik de rest van mijn leven afhankelijk van zijn. Volgens alle artsen die ik gezien en gesproken heb, moest ik met de restklachten leren leven. Dus dat deed ik. Tot de maat vol was.

Openbaring
Alle aanpassingen in mijn leven ten spijt bleef ik crashen. Als ik in een lichamelijke dip zat, werd mijn medicatie simpelweg verhoogd en krabbelde ik weer overeind. Voor even dan. In 2015 was ik er klaar mee. Mijn leven was nog maar een fractie van wat het ooit was! Ik dook het internet op, verslond boeken en volgde opleidingen op het gebied van hormonen en auto-immuunziektes. Eindelijk begon ik te begrijpen wat er aan de hand was. Ik hoef niet te leren leven met Hashimoto. Ik kan ermee samenwerken en me beter voelen! En precies datzelfde geldt voor jou.

VOOR EN NA

Happy Hashimoto

Voor
Januari 2009. Op vakantie in Mexico. Zojuist gestopt met roken en opgeblazen in mijn eigen lichaam. Mijn haar valt met handen uit en verstop ik onder een petje.
Het zal nog maanden duren, voordat eindelijke een trage schildklier wordt gediagnosticeerd en nog eens zes jaar, voordat de ziekte van Hashimoto wordt gediagnosticeerd. Wat had ik toen graag geweten wat ik nu weet.

Na
Tien jaar na de openbaring van mijn Hashimoto heb ik mijn leven weer terug. De Hashimoto is niet weg en blijft voor altijd een onderdeel van mijn leven, maar ik zit weer lekker in mijn vel en in mijn hoofd. Gedurende deze ontdekkingstocht heb ik enorm veel geleerd, maar wat had ik tien jaar geleden graag iemand gehad die mij aan de hand had meegenomen. Me had uitgelegd wat er allemaal aan de hand was. Wat had die persoon mij ongelooflijk veel tijd, tranen en geld kunnen besparen … Met Happy Hashimoto hoop ik die persoon voor jou te zijn.

MIJN CV

Opleidingen

Cell Biology: mitochondria, Harvard University 2020

Hashimoto’s Disease Clinical Strategies & Treatment Applications, Kharrazian Institute 2020

Hedberg Institute, Master Thyroid Disorders, 2020

3D – Immune Tolerance Programme, Kharrazian Institute 2020

Autoimmunity Clinical Strategies & Treatment Applications, Kharrazian Institute 2019

Gastrointestinal Clinical Strategies & Treatment Applications, Kharrazian Institute 2019

Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, Ortho Health Foundation 2019

Afvallen met schildkliermedicijnen, OPFG 2018

Bloedwaardentesten, Natura Foundation 2018

Masterclass Schildklier UPDATED, Ortho Health Foundation 2018

Stresscounseling, Civas 2018

Online Coaching, Civas 2018

Medische Basiskennis, OPFG 2017 – 2018

Orthomoleculaire Biochemie, OPFG 2017

AIP Certified Coach, Autoimmune Wellness USA 2017

Masterclass Van Leaky Gut tot Ontsteking, Ortho Health Foundation 2017

Masterclass Schildklier, Ortho Health Foundation 2016

Lifecoach, Civas 2016

Trainer Hormoonfactor, Sonnevelt Opleidingen 2015 – 2016

MADELEINE ZWEZERIJNEN

“Vera is ervaringsdeskundige en ik kan niet in woorden omschrijven hoe fijn dat is! Je gehoord voelen en herkenning, dat brengt zoveel rust. En… Vera is eerlijk. De tips en de voedingssupplementen die Vera heeft aangeraden hebben ervoor gezorgd dat ik ‘s avonds weer dingen onderneem, 12 kilo kwijt ben en veel meer energie heb! “

LISETTE BOUWMAN

Vera is een hartelijke vrouw met verstand van zaken. Fijn dat ze precies weet waar je het over hebt m.b.t. klachten. Je voelt je direct thuis en ze geeft advies op maat om er zo goed mogelijk mee om te leren gaan en het heft weer in eigen hand te nemen. Het heeft mij een stuk rust is mijn lijf en hoofd opgeleverd. Ik zit nu weer op de goede weg.

JANINE KEIJZER

Vera biedt hele fijne nuchtere en begrijpende ondersteuning. Ze geeft me het gevoel dat ik mijn gezondheid en leven weer in eigen hand kan en moet gaan nemen. En dat doen we samen. Meteen na de eerste consulten al direct de goede handvaten over hoe verder te gaan. Wat een opluchting. Werken met Vera is een totale aanrader.

ERKEND & GEDIPLOMEERD

Ik ben aangesloten bij de geschillencommisie GAT, waardoor ik onder het klacht- en tuchtrecht val. Wel zo’n veilig gevoel toch? 

Naast orthomoleculair epigenetisch therapeut ben ik tevens Nederlands eerste certified AIP Coach, Trainer Hormoonfactor en stresscounselor. Ik blijf mezelf continue ontwikkelen, volg de laatste inzichten en doe aan bijscholing o.a. bij de opleidingsinstituten Ortho Health Foundation, Natura Foundation, OPGF,  Kharrazian Institute USA en Harvard University.