OVER VERA KAMPHORST

Wie ik ben?

Ervaringsdeskundige

Net als jij heb ik een trage schildklier. En ook ik kreeg bij deze diagnose geen uitleg, geen advies, geen perspectief. Ik ken jouw struggle en ik weet wat jij nodig hebt om in actie te komen en te blijven. En dat alles begint bij een heldere uitleg.

Jouw docent / coach

Ik geloof niet in werken op basis van wilskracht; dat hou je niet vol. Ik geloof in regie pakken op basis van weetkracht. Als je weet waarom bepaalde keuzes slim zijn en anderen misschien niet, dan wordt werken aan je gezondheid makkelijker. 

Jouw pleitbezorger

Hashimoto is de meest voorkomende auto-immuunziekte ter wereld en in bijna 90% van de gevallen, de veroorzaker van een trage schildklier. Tijd voor landelijke bekendheid voor deze aandoening en focus op vroegtijdige diagnose.

HASHIMOTO

Mijn verhaal

 

Mijn leven met Hashimoto is achteraf gezien waarschijnlijk al rond het jaar 2000 begonnen. Met vage klachten als een vermoeid lichaam, warrige geest en onverklaarbare stemmingswisselingen. Als eventmanager was ik gewend aan stress en de adrenaline van deadlines werkte verslavend. Mijn klachten zouden wel overgaan als ik wat rustiger aan zou doen. Dacht ik.

Medicijnen, en dóór
In 2009 kon ik mijn klachten niet langer goed praten. In een paar maanden kwam ik 25 kilo aan en ik kon mijn armen bijna niet meer optillen, zo moe was ik. De diagnose ‘trage schildklier’ zorgde ervoor dat ik direct startte met het slikken van schildkliermedicatie. Hier zou ik de rest van mijn leven afhankelijk van zijn. Volgens alle artsen die ik gezien en gesproken heb, moest ik met de restklachten leren leven. Dus dat deed ik. Tot de maat vol was.

Openbaring
Alle aanpassingen in mijn leven ten spijt bleef ik crashen. Als ik in een lichamelijke dip zat, werd mijn medicatie simpelweg verhoogd en krabbelde ik weer overeind. Voor even dan. In 2015 was ik er klaar mee. Mijn leven was nog maar een fractie van wat het ooit was! Ik dook het internet op, verslond boeken en volgde opleidingen op het gebied van hormonen en auto-immuunziektes. Eindelijk begon ik te begrijpen wat er aan de hand was. Ik hoef niet te leren leven met Hashimoto. Ik kan ermee samenwerken en me beter voelen! En precies datzelfde geldt voor jou.

Van hopeloos

Januari 2009. Op vakantie in Mexico. Zojuist gestopt met roken en opgeblazen in mijn eigen lichaam. Mijn haar valt met handen tegelijk uit en verstop ik onder een petje of bandana. Elke dag voelde als overleven. Het zou nog maanden duren, voordat eindelijk een trage schildklier wordt gediagnosticeerd en nog eens zes jaar, voordat ook de ziekte van Hashimoto wordt gediagnosticeerd. Wat had ik toen graag geweten wat ik nu weet.

Naar happy

Dertien jaar na de openbaring van mijn Hashimoto heb ik mijn leven weer terug. Hashimoto is niet weg en blijft voor altijd een onderdeel van mijn leven, maar ik zit weer lekker in mijn vel. Gedurende deze ontdekkingstocht heb ik enorm veel geleerd, maar wat had ik tien jaar geleden graag iemand gehad die me had uitgelegd wat er aan de hand was en wat ik moest doen. Met Happy Hashimoto hoop ik die persoon voor jou te zijn.

 JOUW PLEITBEZORGER

Mijn missie

 

De ziekte van Hashimoto is in 90% van de gevallen de oorzaak van een trage schildklier. Deze auto-immuunziekte is de meeste voorkomende auto-immuunziekte ter wereld. Toch kennen weinig mensen deze aandoening. Zelfs patiënten weten vaak niet dat hun trage schildklier ook door deze auto-immuunziekte wordt veroorzaakt. Daar mag, nee moet, verandering in komen en daar zet ik me dan ook graag voor in.

Een auto-immuunziekte is een aandoening van het immuunsysteem, waarbij lichaamseigen cellen per abuis worden aangevallen en opgeruimd. Een trage schildklier is daarom niet altijd een aandoening van de schildklier maar een aandoening van het immuunsysteem en laat daar nu juist met voeding en leefstijl veel winst te behalen zijn. Goed om te weten!
Daarom pleit ik voor meer bekendheid voor de ziekte van Hashimoto en een vroegtijdige volledige diagnose van een trage schildklier.

Samen met Ruud Rotteveel organiseer ik jaarlijks de Week van de trage Schildklier. Wij delen op unieke wijze onze kennis en geven meer bekendheid aan deze aandoening.

Vanuit de Happy Hashimoto Foundation ga ik  samen met mijn Raad van Advies actie ondernemen voor promotie van een vroege en volledige diagnose Hashimoto.

Wereldwijd zetten organisaties zich in Januari in voor meer bewustwording rond schildklier klachten. Ik help graag mee. Bijvoorbeeld met deze handige downloads.

Vera in de media

Interview op Wendy Online

Interview voor VROUW

Interview op Margriet.nl

Interview in Vriendin

Diverse gastblogs voor Margriet.nl

Artikel over Hashimoto Eliminatiedieet in de OrthoFyto

Artikel in Happy Hormonen Magazine

Artikel over postpartum thyreoïditis op Mamaenzo

Artikel over belang vroege diagnose voor VROUW

Artikel over herkennen schildklierklachten op Women’s Health

Gastblog over de overgang op BLOW.NL

STUDEREN

En kennis delen

Om beter voor mezelf te kunnen zorgen moest ik begrijpen wat ik mankeerde. Mijn reis begon bij het lezen van het boek “Why do I still have thyroid symptoms?” Er ging een wereld voor me open. Wat was er veel kennis! Waarom wist ik dit niet? Ik werd hongerig naar meer kennis en ik besloot me in te schrijven voor de opleiding Trainer Hormoonfactor; het begin van een hele nieuwe carrière.

Inmiddels heb ik mijn eigen boek geschreven, bied ik diverse online cursussen aan, geef ik les aan aankomend therapeuten en geef ik nascholing aan therapeuten en professionals over de trage schildklier en de ziekte van Hashimoto.

Een greep uit mijn opleidingen & cursussen

Infertility, Prenatal Care, and Maternal Health Clinical Strategies & Treatment Applications, Kharrazian Institute 2021

Autoimmune Intervention Mastery, Terry Wahls, The Wahls Academy 2021

Hashimoto’s Disease Clinical Strategies & Treatment Applications, Kharrazian Institute 2020

Cell Biology: mitochondria, Harvard University 2020

Autoimmunity Clinical Strategies & Treatment Applications, Kharrazian Institute 2019

Gastrointestinal Clinical Strategies & Treatment Applications, Kharrazian Institute 2019

Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, Ortho Health Foundation 2019

Afvallen met schildkliermedicijnen, OPFG 2018

Bloedwaardentesten, Natura Foundation 2018

Orthomoleculaire Biochemie, OPFG 2017

AIP Certified Coach, Autoimmune Wellness USA 2017

Masterclass Schildklier, Ortho Health Foundation 2016

Trainer Hormoonfactor, Sonnevelt Opleidingen 2015 – 2016

Neem contact met me op

 

Heb je een vraag over mijn e-courses of boek?  Wil je graag samenwerken of heb je goede ideeën voor het creëeren van meer awareness rond de ziekte van Hashimoto? Laat van je horen via het contactformulier hieronder.

Stuur je liever direct een email? Dat kan. Stuur je mail naar vera@hashimoto.nl

LET OP: Ik kan geen persoonlijke vragen beantwoorden of bloeduitslagen interpreteren. Die vragen beantwoord ik dus niet. Deels omdat dit mij te veel tijd kost en deels omdat het niet zorgvuldig of verstandig is om advies te geven op basis van een mail. 

6 + 6 =