OVER VERA KAMPHORST

Wie ik ben?

Je bent niet je beroep en je bent niet je ziekte. Toch is dit de makkelijkste manier om jezelf voor te stellen, dus dat zal ik doen.
Ik ben ervaringsdeskundige met de ziekte van Hashimoto en orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in de trage schildklier. Daarnaast ben ik ondernemer, auteur van een bestseller en docent en word ik ook als spreker gevraagd mijn ervaring te delen of handvatten te geven voor herstel.

Ik woon met mijn man en onze jonge kat Sjef  in een rustige, landelijke omgeving. Naast het  ondernemen heb ik twee grote passies: studeren en tekenen. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik een introvert in hart en nieren ben.

Al zolang ik mij kan heugen had ik last van klachten die wezen op een trage schildklier. Toch lieten bloedonderzoeken niets zien. Jarenlang zijn mijn klachten dan ook afgeschoven op mijn drukke baan en ongezonde leefstijl.

Toen ik op mijn 36ste eindelijk de diagnose trage schildklier kreeg en startte met het dagelijks slikken van schildkliermedicatie hoopte ik op een spoedig herstel.
Helaas bleef deze uit.

Noodgedwongen ging ik op zoek naar manieren om me beter te voelen. Deze zoektocht heeft mij ver gebracht. Inmiddels heb ik mijn ziekte in remissie gebracht en heb ik al vele duizenden lotgenoten mogen helpen.  Over het verhaal met mijn trage schildklier en mijn zoektocht heb ik een podcastaflevering opgenomen. Je luistert deze hier.

Mijn missie

De auto-immuunziekte Hashimoto is in 90-95% van de gevallen de oorzaak van een trage schildklier. Leefstijlfactoren spelen een belangrijke rol bij auto-immuunziektes. Dit geldt dus ook voor veel patiënten met een trage schildklier. Binnen de reguliere zorg voorzien de richtlijnen op dit moment nog niet in een aanpak voor leefstijlgeneeskunde bij auto-immuunziekten en ook de patiëntenvereniging heeft een afwachtende houding hierin. Voor nu zijn patiënten daardoor aangewezen op eigen onderzoek.

Met Happy Hashimoto help ik lotgenoten op weg en geef in begrijpelijke taal gedegen informatie over de invloed van voeding en leefstijl op jouw trage schildklier, je immuunsysteem en op jou als persoon.

Landelijke bekendheid

Daarnaast zet ik mij met de Happy Hashimoto Foundation in voor landelijke bekendheid van deze aandoening en een betere begeleiding van schildklierpatiënten door zorgprofessionals. Goede begeleiding start met een volledige diagnose en heldere informatie over de invloed van voeding en leefstijl op restklachten. Hierin zijn nog de nodige stappen te zetten.

 

In de media

Interview op Wendy Online

Interview voor VROUW

Interview op Margriet.nl

Interview in Vriendin

Diverse gastblogs voor Margriet.nl

Artikel over belang vroege diagnose voor VROUW

Artikel over Hashimoto Eliminatiedieet in de OrthoFyto

Artikel over herkennen schildklierklachten op Women’s Health

Artikel in Happy Hormonen Magazine

Gastblog over de overgang op BLOW.NL

Artikel over postpartum thyreoïditis op Mamaenzo

Een greep uit mijn opleidingen & cursussen

Health Behavior Change – From Evidence to Action, Yale University 2023

Polyvagal Theory, Dr Stephen Porges, 2022

Save your brain, Kharrazian Institute 2021

Cognitive Decline, Solving the Puzzle Course, Kharrazian Institute 2021

Infertility, Prenatal Care, and Maternal Health Clinical Strategies & Treatment Applications, Kharrazian Institute 2021

Hashimoto’s Disease Clinical Strategies & Treatment Applications, Kharrazian Institute 2020

Cell Biology: mitochondria, Harvard University 2020

Autoimmunity Clinical Strategies & Treatment Applications, Kharrazian Institute 2019

Gastrointestinal Clinical Strategies & Treatment Applications, Kharrazian Institute 2019

Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, Ortho Health Foundation 2019

Afvallen met schildkliermedicijnen, OPFG 2018

Bloedwaardentesten, Natura Foundation 2018

Orthomoleculaire Biochemie, OPFG 2017

AIP Certified Coach, Autoimmune Wellness USA 2017

Masterclass Schildklier, Ortho Health Foundation 2016

Trainer Hormoonfactor, Sonnevelt Opleidingen 2015 – 2016

Neem contact met me op

Heb je een vraag over mijn e-courses of boek?  Wil je graag samenwerken of heb je goede ideeën voor het creëeren van meer awareness rond de ziekte van Hashimoto? Laat van je horen via het contactformulier hieronder.

Stuur je liever direct een email? Dat kan. Stuur je mail naar vera@hashimoto.nl

LET OP: Ik kan geen persoonlijke vragen beantwoorden of bloeduitslagen interpreteren. Deels omdat dit mij te veel tijd kost en deels omdat het niet zorgvuldig of verstandig is om advies te geven op basis van een mail. Graag je begrip hiervoor.

11 + 3 =

Nieuwsbrief ontvangen?

Ben jij zorgprofessional? Klik dan hier.

Wat vinden anderen?

Social media