“There is no force more powerful than a woman determined to rise”

Ervaringsdeskundige en gediplomeerd therapeut

Mijn naam is Vera Kamphorst en ik begeleid je tijdens dit online programma. Ook ik heb de ziekte van Hashimoto. De laatste jaren heb ik veel tijd en nog meer geld besteed aan artsen, onderzoeken en manieren om me weer beter te voelen.

Achteraf gezien waren bijna alle methoden slechts symptoombestrijding. Ze pakten niet de oorzaak van de ziekte aan. Inmiddels geloof, weet en ervaar ik dat het mogelijk is met een traagwerkende schildklier weer actief en gelukkig te zijn! Omdat ik jou deze levenslust en energie ook gun, ben ik Hashimoto Nederland gestart.

Mijn verhaal

Mijn leven met Hashimoto is achteraf gezien waarschijnlijk al rond het jaar 2000 begonnen. Met vage klachten als een vermoeid lichaam, warrige geest en onverklaarbare stemmingswisselingen. Als eventmanager was ik gewend aan stress en de adrenaline van deadlines werkte verslavend. Mijn klachten zouden wel overgaan als ik wat rustiger aan zou doen.

Dacht ik.

Medicijnen, en dóór

In 2009 kon ik mijn klachten niet langer goed praten. In een paar maanden kwam ik 25 kilo aan en ik kon mijn armen bijna niet meer optillen, zo moe was ik. De diagnose ‘trage schildklier’ zorgde ervoor dat ik direct startte met het slikken van schildkliermedicatie.

Hier zou ik de rest van mijn leven afhankelijk van zijn. Volgens alle artsen die ik gezien en gesproken heb, moest ik met de restklachten leren leven. Dus dat deed ik. Tot de maat vol was.

Openbaring

Alle aanpassingen in mijn leven ten spijt bleef ik crashen. Als ik in een lichamelijke dip zat, werd mijn medicatie simpelweg verhoogd en krabbelde ik weer overeind. Voor even dan.

In 2015 was ik er klaar mee. Mijn leven was nog maar een fractie van wat het ooit was! Ik dook het internet op, verslond boeken en volgde opleidingen op het gebied van hormonen en auto-immuunziektes. Eindelijk begon ik te begrijpen wat er aan de hand was. Ik hoef niet te leren leven met Hashimoto. Ik kan ermee samenwerken en me beter voelen! En precies datzelfde geldt voor jou.

VOOR

Januari 2009. Op vakantie in Mexico. Zojuist gestopt met roken en opgeblazen in mijn eigen lichaam. Mijn haar valt met handen uit en verstop ik onder een petje.

Het zal nog maanden duren, voordat eindelijke een trage schildklier wordt gediagnosticeerd en nog eens zes jaar, voordat de ziekte van Hashimoto wordt gediagnosticeerd. Wat had ik toen graag geweten wat ik nu weet.

Vera BEFORE

NA

September 2018. Bijna 10 jaar na de openbaring van mijn Hashimoto heb ik mijn leven weer terug. De Hashimoto is niet weg en blijft voor altijd een onderdeel van mijn leven, maar ik zit weer lekker in mijn vel en mijn hoofd.

De ziekte van Hashimoto heeft mij geleerd bewust te leven. Dit heeft me veel gebracht. Meer dan ik had durven wensen. Dit gun ik jou ook.

LINK Fotografie 1907_110413 LINKEDIN

Vrouw met een missie

Na een lange weg kan ik trots zeggen dat het me gelukt is. Mijn medicatie heb ik gehalveerd en mijn anti TPO antistoffen zijn gedaald tot 46. Mijn gewicht is eveneens gedaald en is stabiel. Ik voel me weer energiek en scherp! Gedurende het hele traject heb ik enorm veel geleerd, maar wat had ik tien jaar geleden graag iemand gehad die mij aan de hand had meegenomen. Me had uitgelegd wat er allemaal aan de hand was. Wat had die persoon mij ongelooflijk veel tijd, tranen en geld kunnen besparen …

Met dit programma hoop ik die persoon voor jou te zijn.

Opleidingen

Vanuit de ziektewet besloot ik het roer om te gooien. Met de eerste opgedane kennis op gebied van voeding hervond ik wat energie en kon ik steeds iets langer geconcentreerd lezen. Ik besloot te starten met het vergaren van diepgaande kennis, zodat ik mijn ziekte echt ging begrijpen en mijn gezondheid doelgerichter kon ondersteunen.

Al snel kreeg ik de smaak te pakken. De honger naar toegepaste kennis nam verder toe en van het een kwam het ander.

 • Autoimmunity Clinical Strategies & Treatment Applications, Kharrazian Institute 2019
 • Gastrointestinal Clinical Strategies & Treatment Applications, Kharrazian Institute 2019
 • Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, Ortho Health Foundation 2019
 • Afvallen met schildkliermedicijnen, OPFG 2018
 • Bloedwaardentesten, Natura Foundation 2018
 • Masterclass Schildklier UPDATED, Ortho Health Foundation 2018
 • Stresscounseling, Civas 2018
 • Online Coaching, Civas 2018
 • Medische Basiskennis, OPFG 2017 – 2018
 • Orthomoleculaire Biochemie, OPFG 2017
 • AIP Certified Coach, Autoimmune Wellness USA 2017
 • Masterclass Van Leaky Gut tot Ontsteking, Ortho Health Foundation 2017
 • Masterclass Schildklier, Ortho Health Foundation 2016
 • Lifecoach, Civas 2016
 • Trainer Hormoonfactor, Sonnevelt Opleidingen 2015 – 2016
AIP certified Coach

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging BATC, waardoor mijn begeleiding vergoed kan worden door zorgverzekeraars.

Ja, stuur mij de maandelijkse Happy Mail!

vol bitesize tips, inspiratie en de nieuwste inzichten over de ziekte van Hashimoto