Op 25 mei is het Internationale Dag van de Schildklier. Organisaties wereldwijd zetten zich in voor het creëren van meer bewustwording over leven met schildklieraandoeningen. Superbelangrijk voor ons als ervaringsdeskundigen die dagelijks dealen met de gevolgen van een trage schildklier. Toch wil ik vandaag juist stilstaan bij jóu. Vandaag wil ik jou een mega compliment geven. Een shout-out doen naar jullie allemaal, die zo hard werken aan het verminderen van je schildklierklachten. Hierbij een ode aan jou.

Een ode aan jou

 

Het is soms moeilijk om een trage schildklier te hebben. Heel moeilijk.
Soms zou je bijna denken dat het makkelijker is om het advies van je huisarts op te volgen en gewoon te leren leven met je restklachten. (Ook al heb je geen idee hoe je dat zou moeten doen.)

Om je artsen te geloven wanneer zij zeggen dat je bloedwaarden prima zijn en de klachten misschien wel “gewoon” tussen je oren zitten. Makkelijker om de willekeurige klachten te behandelen in plaats van de oorzaak ervan op te sporen en dáár mee aan de slag te gaan. Soms lijkt dat makkelijker, want je beter voelen kost tijd en energie.

Niet alles wat je doet levert direct resultaat op. Sommige dingen laten je eerst erger voelen, voordat ze resultaat opleveren. Of je ontdekt ineens drie nieuwe klachten, die je eerder niet had opgemerkt omdat er andere klachten waren die meer pijn deden of harder om je aandacht schreeuwden.

Maar langzaamaan, dag na dag, begin je je toch iets beter te voelen. Komt er ietsje meer energie terug. Kun je je net iets langer concentreren en kun je weer naar het grotere plaatje kijken en zien dat er wel degelijk hoop is.
Maar het blijft soms moeilijk.

En desondanks ben jij aan de slag. Je leest je in, je verdiept je in je mogelijkheden.
Je probeert uit. Gaat de mist in. Krabbelt weer op en probeert het gewoon nog een keer.

Je hebt de regie over je gezondheid genomen en dat is krachtig, dapper en sterk.
Maar de buitenwereld heeft geen idee hoe knap dat is. En hoe krachtig en dapper en sterk.
Maar ik weet het wel.
En wij weten het ook van elkaar.

Laten we vandaag dus vooral eens enorm trots zijn op onszelf èn op elkaar.
Want ondanks alle klachten en uitputting doe je het toch maar.

Vandaag vieren we jouw progressie.
Kijk vandaag eens achterom en zie hoever je al bent gekomen. Dat heb jij gedaan.
You got this!

 

handtekening-online

 

 

Happy Hashimoto

Wil jij deze Ode aan jou graag printen of aan iemand doorsturen die deze boodschap ook verdiend? Download eenvoudig hieronder jouw exemplaar als PDF.
Graag gedaan.

Hoe leg je uit wat er aan de hand is?

Aan jezelf of aan je naasten

Hoe leg je je omgeving uit waarom je je de ene dag goed voelt en de andere dag slecht. Hoe vertel je dat je ziek bent, terwijl dat aan jouw uiterlijk helemaal niet te zien is?  Speciaal voor deze gelegenheid heb ik twee brieven geschreven. In de eerste brief stelt Hashimoto zich aan jou als patiënt voor. Deze brief is een geheel nieuwe en eigen Happy Hashimoto bewerking van de brief die al enige jaren de ronde doet. De tweede brief is een open brief aan jouw naasten, waarin ik namens jou uitleg wat er aan de hand is met jou en hoe zij jou kunnen helpen.

Twee brieven dus die jou kunnen helpen om meer begrip voor jouw situatie te vragen, zonder “zielig te doen”. Doorbreek het taboe en vraag om hulp. Dat verdien je.

OPEN BRIEF:  Hallo, ik ben Hashimoto

OPEN BRIEF:  Brief aan jouw naasten 

Nieuwsbrief ontvangen?

Ben jij zorgprofessional? Klik dan hier.

Wat vinden anderen?

Social media