Masterclass 07

Van Overprikkeling naar Ontspanning

Haal je lichaam uit de fight-flight stand en kom echt tot rust.

Lesvorm

Masterclass

Studievorm

Zelfstudie

Startdatum

Direct

Prijs

Normaal € 99 Nu € 49

Alleen wanneer je autonome zenuwstelsel veiligheid ervaart kun je echt ontspannen

We leven in een tijdperk waarin veel mensen chronische stress ervaren of dealen met trauma. Onze agenda’s puilen uit en zodra we een moment voor onszelf hebben, voelt het alsof we onze tijd verspillen en niet nuttig bezig zijn. Zelfs in de sporadische momenten van niets doen, zoals liggend in bed of zittend op toilet, zijn we gewend om ons mobieltje erbij te pakken en ons brein te overladen met prikkels en dopamineshotjes.

In deze overprikkelde staat moet je lichaam alle zeilen bijzetten om te overleven, waardoor er geen aandacht en energie overblijft voor de andere leefprogramma’s zoals voortplanting, spijsvertering, gewichtsbeheersing, herstel en plezier. 

Wil jij je gezondheid ondersteunen? Geef dan aandacht aan het ontspannen van je zenuwstelsel.

Inhoud Masterclass

Dit mag je verwachten

In deze Masterclass staat chronische stress en trauma centraal. In de eerste lesmodule duiken we in de wereld van stress. We gaan op zoek naar antwoord op de vragen: 
wat is stress, hoe werkt stress, wat zijn de gevolgen in het lichaam, welke invloed heeft stress op de schildklier en welke bronnen van stress zijn er?

In de tweede lesmodule behandel ik de werking van het zenuwstel en de rol die de nervus vagus hierin speelt. Ook kijken we naar de impact van trauma op stress en de leg ik je de Polyvagaal Theorie uit. Dit is een theorie die ervanuit gaat dat ons zenuwstelsel verschillende verdedigingsstrategieën hanteert wanneer we stress ervaren. Welke strategie gekozen wordt, hangt af van de mate waarop we ons veilig voelen. Een zeer interessante kijk op stress en trauma. 

Daarna is het tijd om aan de slag te gaan. Aan de hand van de oefeningen in het lesboek maak jij een start met echt ontspannen.

zo pak je het aan

Deze Masterclass bestaat uit 3 lesmodules met een begeleidend lesboek, die je kunt downloaden naar je computer.

Elke lesmodule bestaat uit een video en korte tekst. Soms voeg ik extra bonusmateriaal toe dat kan bestaan uit checklists, downloads of audiobestanden.

In het lesboek vind je alle relevante uitleg uitgeschreven, zodat je dit altijd nog eens kunt teruglezen. Tevens is het lesboek jouw werkboek. In de lesstof verwerk ik namelijk ook talloze opdrachten en invuloefeningen, waarmee je de lesstof direct in de praktijk brengt. Kijken, luisteren, lezen, leren, maar dus vooral ook DOEN!

Dit is het resultaat

✔️ Je begrijpt het nut en de werking van een stressreactie en kent de rol die het zenuwstelsel hierin speelt.

✔️ Je kent het verschil tussen stress, bijnieruitputting en burn-out.

✔️  Je hebt een duidelijk beeld bij trauma met een grote T en een kleine t, de polyvagaaltheorie en de rol van de nervus vagus in deze context.

✔️  Je weet welke stressoren bij jou de hoogste prioriteit verdienen om aan te pakken.

✔️  Je hebt een begin gemaakt in het wegstrepen van stressoren en je hebt oefeningen gevonden die je kunt inzetten voor het kalmeren van het zenuwstelsel.

Wat krijg je?

6 video's

4 Schriftelijke lessen

1 Audio-opnames

1 Download

De Hashimoto Academy wordt gehost op het platform Huddle. Je ontvangt na onschrijving direct jouw inloggegevens per email. Je kunt de training volgen via je computer of via een app.  Download de Huddle App via Google Play Store of de Apple Store en meld je aan.

Studenten

Masterclasses

Google Reviews

Wat deelnemers zeggen

Vera is een topper. De Happy Hashimoto programma’s zijn duidelijk, helder uitgelegd en geven je echt een toer langs en door je lijf!! Aanrader.

Patricia Jade

Heldere duidelijke uitleg over restklachten verminderen bij een schildklierafwijking. Hoe kun je jouw energie verhogen en leven verbeteren. Eindelijk wordt er verder gekeken dan alleen de ziekte. Bedankt Vera tot dusver, want ik ben nog lang niet klaar.

Monique Vermeulen

Het is een heel duidelijk programma. Met duidelijke/ verhelderende uitleg. Eindelijk snap ik wat m’n ziekte inhoud en wat ik eraan kan doen. Ik snap nu dat het normaal is om flare ups te hebben. Ik heb geleerd met een andere visie te kijken. Ik ben heel dankbaar..

Danielle den O.

Klik hier voor nog veel meer Google Reviews van enthousiaste deelnemers.

Meld je nu aan

en ga eindelijk ontspannen

✔️ Begrijp de werking van stress

✔️ Ontdek de verschillende stressoren die jou in fight-flight houden

✔️ Ontdek de rol van trauma op het overprikkelde zenuwstelsel

✔️ En weet wat jij kunt doen om eindelijk te gaan ontspannen

veelgestelde vragen

Hoe werkt het?
  • Na inschrijving ontvang je direct je inloggegevens voor de online Hashimoto Academy.
  • Na het inloggen heb je direct toegang tot de Masterclass.
  • Je houdt een jaar toegang tot het cursusmateriaal. Het meeste kun je downloaden naar je eigen computer.
Ik ben doof/ slechthorend. Kan ik deze Masterclass toch volgen?

Zeker kan dat. Alle video’s zijn voorzien van ondertiteling, waardoor je alle video’s gewoon kunt volgen. Daarnaast is deze Masterclass voorzien van een te doenloaden lesboek, waarin alle lesstof uitgebreid is opgenomen. Je kunt dus ook alle kennis lezend tot je nemen. 

Hoe lang heb ik toegang tot deze Masterclass?

Je hebt een jaar toegang tot deze Masterclass.
Het kijken, lezen en volgen van de Masterclass kun je relatief snel doen, maar het toepassen van de kennis en het aanleren en vormgeven van een nieuwe leefstijl kost meer tijd. Daarom hou je een jaar lang toegang. 

Kan ik deze cursus volgen naast de behandeling door mijn arts?

Zeker! Deze Masterclass is niet bedoeld ter vervanging van lopende behandelingen door je arts(en), maar geeft je de (brood)nodige aanvullende informatie. Op basis hiervan haal je meer uit je reguliere behandelingen en kun je gericht gaan samenwerken met je behandelend arts.

Is er ook winst te behalen als ik goed ben ingesteld op medicatie?

Jazeker. De schildkliermedicatie die je slikt zorgt ervoor dat de beschikbaarheid van schildklierhormoon op orde is. Een goede beschikbaarheidheid zegt echter niets over de bruikbaarheid ervan. Het aanpassen van voeding en leefstijl helpt juist met het verbeteren van deze bruikbaarheid waardoor klachten kunnen afnemen.

Kan ik vragen aan jou stellen?

Deze Masterclasses zijn geschreven om zelfstandig te volgen en te gebruiken. Persoonlijke begeleiding is daarom niet mogelijk. Op deze manier kan ik de kosten laag houden en de cursussen voor een grotere groep toegankelijk houden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me een mail: vera@hashimoto.nl

Dat is studeren op de Happy Hashimoto manier

Het verminderen van schildklierklachten start met het begrijpen van jouw situatie en het kennen van je opties. Op basis daarvan kun je  gericht ontdekken wat jouw lichaam en gezondheid nodig heeft. Zo wordt het steeds makkelijker om consequent gezondere keuzes maken. Keuzes maken waar je happy van wordt.

Welkom bij Happy Hashimoto