Dit is mijn Hashimoto Herstel Methode

Ziekte is het gevolg van een langdurige disbalans. Om te herstellen van een trage schildklier (in 95% door de ziekte van Hashimoto) moet je dus de oorzaak van jouw klachten opsporen en deze wegnemen. Meestal betekent dit dat er een aantal zaken moeten veranderen in je huidige voedingspatroon en leefstijl.

Dit veranderen van een voedingspatroon en leefstijl kost veel energie en juist hieraan hebben de meeste schildklierpatiënten een enorm tekort. Bovendien levert verandering van gewoontes stress op voor het oerbrein, dat geprogrammeerd is op overleven en erg van voorspelbaarheid houdt. Dus hoe werk je relaxt aan je herstel?

Op basis van mijn jarenlange begeleiding van honderden mensen met Hashimoto heb ik een methode (of beter gezegd: een voorkeursvolgorde) voor werken aan herstel ontwikkeld. Ik noem dit het Happy Hashimoto Herstelplan.

Alle stappen van dit herstelplan heb ik uitgewerkt in video’s, e-books, en e-cursussen waarmee jij in je eigen tempo relaxt kunt werken aan jouw herstel. Mijn ideale plan van aanpak omvat de volgende stappen:

Start met de volledige diagnose

Vraag je arts om een volledige diagnose en vraag je bloedwaarden op. Is er sprake van een trage schildklier en wordt deze veroorzaakt door de ziekte van Hashimoto of iets anders? Vraag je huisarts naar de waarden voor TSH, FT4 en anti-TPO (en bij voorkeur ook FT3 en anti-TG.)
Kan/wil de huisarts niet meewerken? Vraag deze tests dan zonder verwijzing aan bij bloedwaardentest.nl

Vergroot je kennis over je schildklier

Met de diagnose alleen ben je er niet. Het is belangrijk dat je begrijpt wat er in je lichaam aan de hand is, zodat je ook beter  begrijpt wat jij zelf kunt doen om klachten te verminderen. Voor een eerste kennismaking en uitleg kijk je de video: Een trage schildklier. Dit moet je weten. Geen inschrijving nodig, je kunt direct kijken. 

Leer je bloedwaarden lezen als een pro

Wat betekenen jouw bloedwaarden en hoe kun jij deze bloedwaarden optimaliseren? Als je deze stof beheerst pak jij direct je eerste winst. Doe mee aan de groepstraining Grip op je bloedwaarden (een aantal keer per jaar beschikbaar) of schrijf je in voor de e-cursus Leefstijl en Hashimoto. Vast onderdeel van deze cursus is namelijk de do-it-yourself versie van de groepstraining. 

Stel slimme, goede doelen

Vergeet goede voornemens die je toch niet volhoudt en stop met onrealistische doelstellingen, waarvan je nu al weet dat ze niet haalbaar zijn. Maak een plan van aanpak waar zowel jij als jouw oerbrein happy van worden. Doe mee met de groepstraining Doelen Stellen, dan nemen we samen een maand de tijd om tot een goed plan te komen! (Een aantal keer per jaar beschikbaar)

Optimaliseer je leefstijl

Onder leefstijl versta ik slapen, ontspannen, bewegen, verbinding en ook je mindset. Deze onderdelen van ons dagelijks leven vormen de basis van gezondheid. Zonder voldoende kwalitatieve slaap, spiermassa en beweging, een goed sociaal vangnet en zonder een regelmatig ontspannen zenuwstelsel is helen niet mogelijk en kan voeding niet goed worden verteerd en opgenomen.Het optimaliseren van je leefstijl vindt daarom idealiter plaats voordat je aan de slag gaat met het optimaliseren van je voeding.
Al deze onderwerpen maken onderdeel uit van de e-cursus Leefstijl en Hashimoto.

Optimaliseer je voeding

Je bent wat je eet, verteert, opneemt en uitscheidt. Niet alleen wat je eet en wanneer je eet is belangrijk, maar ook het vergroten van je kennis over de verschillende (anti)nutriënten, de lekkende darm, het verbeteren van je spijsvertering en het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel horen hierbij. Daarnaast vind ik dat iedereen met Hashimoto minimaal een keer het Hashimoto Eliminatiedieet® moet hebben uitgevoerd. Puur om te ervaren of alledaagse voeding jou ongemerkt ziek houdt.

Al deze onderwerpen maken onderdeel uit van de e-cursus Voeding en Hashimoto

Optimaliseer je gewicht

Heb jij moeite met gewicht verliezen of zit gewicht er binnen de kortste keren weer aan? Dan is het tijd om dieper in de puzzel van gewicht te duiken. Het begrijpen van de systemen achter gewichtsbeheersing geven jou goede aanwijzingen hoe je deze disbalans kunt herstellen. En ik kan je nu vast verklappen; dit ligt niet aan jouw motivatie of ruggengraat!

Duurzaam afvallen doe je aan de hand van de e-cursus Afvallen met Hashimoto. En omdat voeding, insulineresistentie, voedselgevoeligheden en spijsvertering zo nauw betrokken zijn bij gewicht omvat deze cursus OOK de cursus Voeding en Hashimoto. Samen dus in een voordelige combi-bundel!

Pak vermoeidheid & mentale klachten aan

Heb jij ondank bovenstaande stappen nog last van vermoeidheid en/of mentale klachten, zoals brainfog, somberheid of angsten? Dan is het zaak op onderzoek uit te gaan naar de oorzaken hiervan. Staat het zenuwstelsel vast in de fight-flight stand of misschien zelfs in de freeze stand? Is er sprake van neuro-inflammatie? Of is er behoefte aan een beter energie-management?

Al deze onderwerpen ga ik verwerken in een nieuwe e-cursus. Dit wordt mijn meest persoonlijke cursus ooit. Dit wordt de cursus met (voor velen, inclusief mijzelf) de laatste of belangrijkste sleutel naar herstel. De e-cursus is naar verwachting zomer 2023 beschikbaar.

Je bent niet van de een op andere dag ziek geworden. Je bent ook niet van de een op andere dag hersteld. (Alhoewel het soms ook vlug en met sprongen vooruit kan gaan). Een slimme aanpak, in de juiste volgorde geeft in ieder geval een verhoogde kans op succes. Maak hier dus gebruik van!

En kun je mijn hulp hierbij gebruiken? Dan weet je nu hoe ik jou kan helpen. Heb je vragen of moeite met een keuze maken? Mail me dan op vera@hashimoto.nl, dan help ik je bij deze keuze.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wat vinden anderen?

Sociale media: