fbpx

Hashimoto Weight Switch

GROEPSPROGRAMMA

Hét online programma voor mensen met een trage schildklier die nu eindelijk wel eens willen afvallen. In 6 weken tijd zet jij doelgericht stappen waarin jij je lichaam voorbereid op blijvend gewichtsverlies. Inclusief begeleiding van mij en de support van een gemotiveerde club deelnemers in de besloten Facebook Groep. Doe je mee?

 

Startdata 2020:
maandag 31 aug – zondag 11 oktober

LET OP: dit programma wordt pas in 2021 weer herhaald.

IK GROEI DICHT

De meest gehoorde klacht in mijn praktijk voor schildklierpatiënten is het onvermogen om gewicht blijvend te verliezen. Wat zij ook proberen, het gewicht daalt niet, of komt weer terug.

Misschien herken je het wel.

Elke maandag begin je vol goede voornemens om het vanaf nu helemaal anders te gaan doen. Je gaat minder eten en gezonder eten. Maar na een paar weken verslapt je enthousiasme en ga je toch voor de bijl. Teleurgesteld in jezelf geef je op, want “Afvallen met die rot schildklier lukt toch nooit!”

Je voelt je alleen in je misère. Je omgeving begrijpt het niet. “Gewoon wat minder eten en meer bewegen” is het (ongevraagde) advies dat je continue krijgt. Maar zo simpel is het met een trage schilkdlier blijkbaar niet.

 Je probeert dingen te veranderen in je voedingspatroon. Je gaat naar de sportschool of pakt yoga op. Je slikt allerlei supplementen. Maar wat je ook probeert, het geeft geen blijvend resultaat. Je enthousiasme verslapt, de kilo’s komen terug. Je bent het zat en je geeft het bijna op.

Weet dat dit écht anders kan

Het is niet nodig om je een slaaf van je eigen gewicht te voelen en met de jaren steeds verder weg te zakken. Je kunt rust creëren door doelbewust te werken aan de lichaamssystemen die jouw gewicht hoog willen houden. 

Je kan met een helder plan je gezondheid ondersteunen, zodat je lichaam de switch kan maken van standje schaarste naar standje overvloed. En je gewicht eindelijk naar beneden mag gaan.

Wat zou het voor jouw levenslust betekenen als jij een gezond gewicht hebt, waar jij je prettig bij voelt? Waardoor je er weer actief op uit gaat. Omdat jij je goed voelt over je gewicht én over jezelf.

En wat als je een helder plan zou hebben om daar te komen? Zodat je niet verzand in het tellen van calorieën of het schrappen van koolhydraten. En altijd weet wat je wél kunt doen om blijvend gewicht te verliezen.

En hoe fijn zou het zijn als je mij als mentor aan je zijde hebt plús de aanmoediging van de andere deelnemers in dit programma? En in 6 weken tijd aan de hand van lesmateriaal, video’s en een werkboek je lichaam voorbereidt op de weight switch? Geen losse informatie-flodders meer, maar echte transformatie naar een Happy leven met Hashimoto.

Het kan.

Over mij

IK BEN VERA KAMPHORST EN HEB NET ALS JIJ DE ZIEKTE VAN HASHIMOTO

Op het moment van diagnose was ik in 4 maanden tijd maar liefst 25 kilo aangekomen. Om het nog niet eens te hebben over de jaarlijkse extra kilo’s die ik vanaf mijn pubertijd al cadeau had gekregen…

Met intens verdriet en complete verslagenheid sukkelde ik door de dagen, de weken en de maanden. Ik was uitgeput. Maar ik moest echt wat aan dat gewicht doen. Dus sleepte ik me bijna dagelijks naar de sportschool en paste mijn voeding aan.

En ja, ik verloor een paar kilo, maar die kwamen genadeloos snel weer terug. Wat deed ik fout? Aan mijn motivatie en inzet lag het niet. Dit moest toch anders kunnen?

Inmiddels weet ik wat ik ‘fout’ deed. Ik richtte mij volledig op het principe calorie in – calorie uit en keek niet naar het waarom achter het gewicht. Welk nut had het aankomen in gewicht voor mijn lichaam op dat moment? Pas toen ik die informatie meenam in mijn aanpak daalde mijn gewicht. En het is sindsdien niet meer teruggekomen.

Met het Hashimoto Weight Switch programma leer ik je hoe ook jij de systemen achter de gewichtstoename kunt beïnvloeden, zodat je gewicht eindelijk blijvend kan gaan dalen.

Liefs,

WAT GAAN WE DOEN?

Hashimoto Weight Switch Programma

Wat we gaan doen? We gaan in 6 weken tijd jouw lichaan voorbereiden op blijvend gewichtsverlies. Ga je tijdens deze 6 weken al afvallen? Ja! Maar het echte blijvende gewichtsverlies gebeurt na deze 6 weken.

Het aankomen in gewicht of het vasthouden van gewicht is het gevolg van een bepaalde disbalans in je lichaam. Het heeft je lichaam in een schaarste-stand gezet, waardoor gewicht wordt vastgehouden. Tegelijkertijd zijn er diverse systemen actief om jouw gewicht verder te laten stijgen. ARGGGGGH!

In dit programma gaan wij actief aan de slag om een aantal disbalansen recht te trekken. Hierdoor kan jouw lichaam de switch maken van de schaarste-stand naar de stand waarin je lichaam het veilig genoeg acht om opgeslagen energie (gewicht) los te laten. Jouw schildklier speelt hierin een grote rol, maar is NIET de boosdoener, wat veel mensen wel denken.

De belangrijkste disbalansen die jouw lichaam in een schaarste-stand zetten zijn insuline resistentie, leptineresistentie, ontstekingen, stress, voedselintoleranties, slaapgebrek en verkeerd bewegen (teveel of teweinig). Met al deze onderwerpen gaan wij aan de slag. Laat die switch naar gewichtsverlies maar komen!

Het programma is onderverdeeld is 3 fases:

Fase 1: de Mindset Switch
In deze eerste week bereiden we ons voor op de komende 6 weken. Je maakt kennis met de belangrijkste lichaamssystemen en hun rol op jouw gewicht. Ook kijken we naar je huidige situatie en bepaal jij jouw doelstellingen. We maken een plan van aanpak voor de komende 5 weken die bij jou past. Dit voorkomt stress en teleurstelling.

Fase 2: de Weight Switch
De komende 4 weken gaan we een start maken met een ander voedingspatroon en een nieuwe leefstijl. Aan de hand van een wekelijks leefstijlplan ga jij je lichaam ondersteunen met het rechttrekken van de disbalansen.
Wat gaan we doen?

 • We gaan onze helende mindset trainen.
 • Op nuchtere maag bewegen.
 • Ook gaan we 3 x per week aan krachttraining doen. (Speciaal voor dit programma samengesteld!)
 • We gaan dieper slapen.
 • En we gaan minder vaak eten.
 • Bovendien schrappen we gluten, zuivel, soja, suiker en alcohol uit ons dagelijkse voedingspatroon. Natuurlijk ontvang je ter inspiratie een dik receptenboek vol Happy Hashimoto recept-ideëen.

Fase 3: Borgen van je succes
In deze eerste vijf weken heb jij al heel wat klachten kunnen wegstrepen en is ook gewicht al gedaald. Maar nu is het zaak om je succes vast te houden en deze nieuwe leefstijl ook echt te verankeren in je leven. In deze laatste week maak jij een plan voor hoe je hierna verder wil.

 • Is je gewicht al gedaald, maar is er nog ruimte voor verbetering? Ga dan op deze voet door.
 • Voel je je weer top en is je gewicht naar wens? Dan kun je de teugels ietsje laten vieren en misschien weer wat voedingsmiddelen herintroduceren. Hiervoor maak je een plan.
 • Zit je in een stressvolle periode of voel je je weer minder energiek? Zet dan de puntje op de i en herhaal dit programma voor jezelf.

Met dit programma denk ik dat ik jou het ultieme Do It Yourself programma kan bieden inclusief ondersteuning van mij. En ervaring leert dat de kracht van de groep voor extra grote resultaten leidt. Dus gun jezelf deze kans! Je krijgt er geen spijt van.

Doe je mee? 

Wat krijg je?

HASHIMOTO WEIGHT SWITCH

 

€ 127,00  

Direct toegang tot de online leeromgeving (voor 1 jaar).

Toegang tot besloten Facebook groep (2 maanden)

Wekelijkse nieuwe content met informatieve video’s

Wekelijkse nieuwe leefstijl schema’s 

Werkboek met handige checklists, testjes en mini-opdrachtjes

BONUS: Speciaal voor dit programma samengesteld trainingsprogramma o.l.v. Personal Trainer Mariska de Vries.

BONUS : Recepten e-book Summer edition voor ontbijt, lunch, dinner, tussendoortje, dressings

Na het Hashimoto Weight Switch Programma heb jij:

 RESULTAAT

N

Een helder beeld van de reden achter jouw (over)gewicht.

N

Een start gemaakt met afvallen

N

Een persoonlijk voeding en leefstijl plan waarmee jij op duurzame en relaxte wijze je gewicht verder kan laten dalen.

N

Rust en overzicht: je weet precies hoe jij gewicht kan gaan verliezen.

RON DEKKER

Hartelijk dank Vera. Ik als enige man tussen de vrouwen heb deze 4 weken heel strikt gevolgd. De recepten waren heerlijk en deden mijn darmen weer werken! Het mediteren heeft mij vooral veel goed gedaan, ik heb minder stress en slaap beter. Daarnaast ben ik 9 kilo afgevallen.

JOLANDA SCHULZE

Ik ben jou heel dankbaar. Ik heb nu twee keer meegedaan en voel mij zoveel beter! Ook mijn Crohn en PDS zijn in rust en dat is mooi meegenomen. Ik ben nu 9 kg afgevallen en wil volgende keer weer meedoen. En ik blijf deze leefstijl volgen, het is nu eigen geworden.

ANKE SULMAN

Voor het eerst in tijden mag ik omlaag met mijn medicatie. Het allermooiste was het gesprek met mijn endocrinoloog. Ik vertelde over het programma en hij werd meteen enthousiast. “Misschien kan ze eens een lezing komen geven “voegde hij eraan toe! Dank je wel Vera!!

WAT WIL JE NOG WETEN?

FAQ

Hoe werkt het?
 • Na inschrijving ontvang je direct je inloggegevens voor de online Hashimoto Academy. Hier vind je ook direct meer info over het programma en een link naar de besloten Facebook Groep.
 • Op de startdatum van het programma wordt de content van de eerste week opengesteld. Deze eerste week staat mindset centraal en bereiden we ons voor op het vervolg van het programma. Geen stress…. 
 • Elke vrijdag wordt de content voor de daaropvolgende week vrijgegeven. Zo lopen we met elkaar hetzelfde pad.
 • Je bepaalt zelf in hoeverre je alle oefeningen of opdrachten volgt. Hierbij is luisteren naar je gevoel en je lichaam leidend.
 • Weet jij al wat jouw voedselintoleranties zijn? Of eet jij vegetarisch/veganistisch of een ander protocol? Volg dan jouw eigen protocol. 
 • Is het schrappen van zowel gluten als zuivel, soja, suiker en alcohol te veel voor je? Kies er dan minder, maar schrap die voedingsmiddelen dan wel 100%.
Wat kost het?

De investering voor dit programma is eenmalig € 127 en een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Na deze eerste ronde gaat het tarief omhoog. 

Is deelname aan de Facebook Groep verplicht?

Nee, deelname aan de besloten Facebook groep is vrijwillig. Maar raad ik wel aan, omdat dit de plek is waar ik mijn begeleiding aanbied en hier ook extra informatie en opdrachtjes worden gedeeld.  

Kan ik dit programma volgen naast de behandeling door mijn reguliere arts(en)?

Zeker! Dit programma is niet bedoeld ter vervanging van lopende behandelingen door je arts(en), maar geeft je de (brood)nodige aanvullende informatie. Op basis hiervan haal je meer uit je reguliere behandelingen, doordat je gericht kunt gaat samenwerken met je behandelend arts.

Wat voor voedingsadviezen kan ik verwachten?

In dit programma maken we gebruik van een eliminatie dieet. We schrappen tijdelijk een aantal voedingsmiddelen, zoals gluten, zuivel, geraffineerde suikers, soja en alcohol. Omdat de meesten van ons weinig energie hebben, ontvang je een receptenboek met makkelijk en snel te bereiden gerechten. Bovendien zijn de meeste maaltijden uitermate geschikt om in grotere hoeveelheden te maken, zodat je direct voor meerdere dagen tegelijk kookt. Kijk, dat scheelt weer!

Dit eliminatiedieet is op vrijwillige basis. Wellicht ken jij jouw voedselintoleranties al, waardoor jij een ander voedingspatroon volgt. Ook kun je er voor kiezen om eerst een voedselintolerantie test te doen en op basis daarvan je voedingspatroon aan te passen.

WORDT ER IN DE recepten REKENING GEHOUDEN MET ALLERGIEËN, EEN VEGETARISCH EETPATROON OF DIABETES 1?

Nee. Bij de samenstelling van de recepten is daar op dit moment geen rekening mee gehouden. Gelukkig kun je gemakkelijk variëren en aanpassen, waardoor het Happy Hashimoto voedingspatroon voor iedereen haalbaar is!

Is er ook winst te behalen als ik goed ben ingesteld op medicatie?

Jazeker. De schildkliermedicatie die je slikt, is symptoombestrijding. Het neemt de oorzaak van je traagwerkende schildklier niet weg. Hoe fijn zou het zijn als je op den duur je medicatie kunt afbouwen? De eerste persoon die onnodig afhankelijk wil zijn van (te veel) medicijnen, moet ik nog ontmoeten.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me een mail: vera@hashimoto.nl