HET PROGRAMMA VOOR MENSEN MET EEN TRAGE SCHILDKLIER DIE GEWICHT WILLEN VERLIEZEN

Ontdek hoe je zonder diëten toch duurzaam kan afvallen en grip op je gewicht krijgt

START  1 januari 2022

Ik snap je

HERKEN JE DIT?

Laat me raden.. 

>>> Elke maandag begin je vol goede voornemens om het helemaal anders te gaan doen. Je gaat minder eten en gezonder eten. Maar na een paar weken verslapt je enthousiasme en ga je voor de bijl. Teleurgesteld in jezelf geef je op, want “Afvallen met die trage schildklier lukt toch nooit!”

>>> Je voelt je alleen in je misère. Je omgeving begrijpt het niet. “Gewoon wat minder eten en meer bewegen” is het (ongevraagde) advies dat je krijgt. Maar zo simpel is het blijkbaar niet.

>>> Je probeert vanalles; je gaat naar de sportschool, je slikt supplementen – maar wat je ook probeert, het geeft geen blijvend resultaat. Je geeft op en de kilo’s komen terug.

>>> Je ziet de resultaten en succesverhalen bij anderen, maar het lijkt voor jou onmogelijk. Toch wil je niets liever dan zelf ook die resultaten te ervaren. En ergens weet je dat je het in je hebt, als je maar wist hoe….

Ik snap je

Ik heb daar gestaan waar jij nu staat. De frustratie, het verdriet, de wanhoop en de boosheid. Waarom lukt het steeds niet?
Het ligt niet aan je ruggengraat.
Het ligt niet aan jou.
Het ligt aan je aanpak.

Met de juiste aanpak heb ook jij het in je om weer grip te krijgen op die kilo’s.
Tijd om die juiste aanpak boven tafel te krijgen, zodat jij voortaan altijd weet hoe jij je gezonde gewicht kunt behalen en behouden.

inspeelt op de oorzaak van het probleem en perfect past bij jou en bij jouw leven. Tijd om aan de slag te gaan.

Met het Grip op Gewicht programma gaan wij op zoek naar de oorzaak van jouw overgewicht èn gaan we aan de hand van de Happy Hashimoto Succesformule, relaxt aan de slag.
Zonder het tellen van calorieen,  hongerlijden of strenge regimes.

Doe je mee?

>>> voor mensen op de wachtlijst opent registratie eerder
>>> Bij minimaal 25 op de wachtlijst kan ik overwegen een groep eerder in te lassen

Mag ik je introduceren:

E-COURSE GRIP OP GEWICHT

(voorheen Hashimoto Weight Switch programma)

Het themaprogramma voor mensen met een trage schildklier die in zes weken tijd willen ontdekken hoe zij met voeding, leefstijl en mindset hun fysieke en mentale omstandigheden zo kunnen aanpassen waardoor blijvend gewichtsverlies mogelijk wordt. Zonder honger, diëten of calorieën tellen. Beloofd.

Ben jij dit?

 

>>> Je bent al die diëten meer dan zat. En je weet dat als je het probleem nu niet bij de wortel aanpakt er nooit iets gaat veranderen.

>>> Je hebt zin om je te verdiepen in de oorzaken achter jouw koppige gewicht.

>>> Je wil verhelderende uitleg, slimme tools en lifehacks hebben om met voeding, leefstijl en mindset je gewicht positief te kunnen beïnvloeden.

>>> Je wil sparren met gelijkgestemden, die zich net als jij zes weken onderdompelen in de wereld van gewichtsbeheersing bij een trage schildklier.

>>> Je wil ervaren hoe het is om zonder hongergevoel weer beter in je vel te komen en eindelijk weer vertrouwen in je lichaam te krijgen.

 

Waarschijnlijk heb je een flink aantal keer JA gezegd. En dat denk ik, omdat ik in hetzelfde schuitje heb gezeten. Ik weet daardoor hoe ik jou kan helpen om ook die volgende stap te zetten.

Doe mee en we gaan samen op weg naar duurzaam gewichtsverlies.

deelnemers gingen je al voor

Wat houdt het programma in?

Grip op Gewicht

In 6 weken tijd gaan we jouw lichaan (en mindset) voorbereiden op blijvend gewichtsverlies.
Aan de hand van verhelderende video’s, weekmodules en werkboeken begeleid ik je langs alle stappen van gewichtsbeheersing bij een trage schildklier. Je gaat dus naast veel leren ook direct veel doen.

Je doorloopt de weekmodules op eigen gelegenheid en dus op jouw eigen tijd. Je vragen over de lesstof kun je stellen in de besloten Facebookgroep of tijdens de wekelijkse groepscalls in Zoom.

Ga je tijdens deze 6 weken al afvallen? Ja! Maar het echte blijvende gewichtsverlies gebeurt na deze 6 weken. Daarom is er veel aandacht voor hoe je deze nieuwe leefstijl in jouw hectische bestaan kan inpassen. Doe je mee?

INHOUD WEEK MODULES

Week 1: Introductieweek

Deze week staat in het teken van het doen van een nulmeting. Dit houdt in dat we de balans opmaken van hoe jij je nu voelt en waar je naartoe wilt werken. Ik leg je in een aantal video’s uit wat de rol van de schildklier is bij gewicht en afvallen en we gaan ons voorbereiden op het Hashimoto Eliminatiedieet. Deze introductieweek legt de basis voor de vijf weken die komen gaan..

Week 2: Voeding & Gewicht

Deze week leer je alles over de relatie tussen voeding en gewicht. De gevolgen van gluten en zuivel op je immuunsysteem en laat ik je zien wat de rol van de lekkende darm is. Ook ga je deze week starten met krachttraining o.l.v. Personal Trainer Mariska de Vries en kun je starten met twee challenges rond bewegen op nuchtere maag! Een volle week dus! Maar jij kiest waar je al direct aan meedoet, of wat je later oppakt.

Week 3: Slaap & Gewicht

Deze week leer je alles over het verband tussen je slaap en gewicht. Natuurlijk gaan we ook direct starten met het verstevigen van je circadiaans ritme, je dag-en-nachtritme. En ga je, als je dat leuk vindt, kennismaken met journaling.

Week 4: Stress & Gewicht

Ook stress heeft een grote invloed op jouw gewicht. En dat kan acute stress zijn, maar ook chronische stress, emotionele stress of lichamelijke stress door bijvoorbeeld een lekkende darm of laaggradige ontstekingen. We gaan dus actief ont-stressen; mijn favoriete week.

Week 5: Routines bouwen

Nieuwe manieren van eten en leefstijl moeten natuurlijk gaan aanvoelen. En net zo logisch worden als tandenpoetsen voor het slapengaan. En dat lukt gemakkelijker als deze nieuwe manieren niet vervelend of stressvol aanvoelen, je er blij van wordt èn als je ze verpakt in routines of rituelen. Dus daar gaan we deze week mee aan de slag.

Week 6: Grip op jouw gewicht

Je hebt veel geleerd, veel gedaan, veel uitgeprobeerd. Nu is het tijd om de tussenstand op te maken.
Is je gewicht al verbeterd?
Hoeveel en welke klachten heb je kunnen wegstrepen.
Hoe staat hetnu met je slaap en je spijsvertering?
Welke tips en aanpassingen in voeding en leefstijl leverden jou de meeste winst op? Welke niet?
Wat hou je erin & wat gooi je eruit?

Deze week maak je de balans op en creëer je jouw eigen leefstijl waardoor je altijd grip houdt op jouw gewicht – zonder diëten.

Na het volgen van dit programma heb jij:

 Resultaat

N

Kennis over de lichaamssystemen en externe factoren, die invloed hebben op gewichtsbeheersing bij een trage schilldklier.

N

Een helder beeld van jouw fysieke en mentale omstandigheden, die gewichtsverlies bij jou blokkeren.

N

Alle kennis in huis hoe jij met voeding en leefstijl je gewicht positief kunt beïnvloeden.

N

Een plan van aanpak hoe jij het Hashimoto Eliminatiedieet gaat aanpakken en/of hoe jij de provocatiefase of een stressloze wijze afrondt.

N

Een handige toolbox vol manieren om je lichaam te ondersteunen om een gezond gewicht te behouden.

N

Vertrouwen in een energieke toekomst met jouw Hashimoto.

N

Grip op jouw gewicht, zonder diëten

deelnemers gingen je al voor

WAT DEELNEMERS ZEGGEN:

We zijn op vakantie. En daar maakte mijn man een foto van mij. En toen was ik zo blij met het beeld wat ik zag!!! Wat een verschil. Voor de vakantie stond de teller op -9,2kg🥰🥰 en we gaan gewoon door, want door dit verschil te zien en te voelen, raak je extra gemotiveerd om door te gaan.

Karin Bontekoe

Een trage schildklier héb ik, maar dat bén ik niet. Dit programma gaf mij de handvatten om de regie weer in eigen hand te nemen. Om afscheid te nemen van klachten die ik al jarenlang had. De belofte van blijvend gewichtsverlies klonk vooraf als te mooi om waar te zijn. Ik ben van het “eerst zien, dan geloven”. Nu, na 6 weken zijn de eerste 5 kilo’s eraf -zonder honger. Maar veel belangrijker: de aanpassingen in mijn eetpatroon zijn heel goed vol te houden, voor mij en mijn gezin. Gun jezelf het geluk en probéér dit in elk geval – wat heb je te verliezen?

Esther

Ik zou het andere ook aanraden dit programma te volgen. Ik heb er heel veel profijt van. Ik ga zelf nog een maand door omdat ik me hierbij goed voel. Alles wordt goed uitgelegd waarom je dingen het beste kan elimineren en wat de functie ervan is. In 2 woorden “Top cursus”

Erica

Ik was in het begin nogal sceptisch maar ik ben er vol voor gegaan en met enorm succes ! Ik voel me echt veel beter , ben gewicht kwijt maar vooral de vermoeidheid en opgeblazen gevoel zijn echt nagenoeg weg !

Het heeft mij op een goed spoor gezet en ik ga lekker rustig door! Ik heb ook meer inzicht gekregen in de ziekte door de goede uitleg in de video’s.

Nelly Brands

Eindelijk een goede manier van eten als je de ziekte van Hashimoto hebt. Vera slaat de spijker op de kop en waar artsen afhaken, haakt zij in.

Lenneke

Dit is een programma geworden waar ik wat aan heb gehad. Dit in de zin van Vera was altijd stand-bye voor vragen. Heel belangrijk Goed te volgen ruime keuze uit wat je mag eten. Maar vooral geen druk op de ketel. Het gevoel dat je niets verkeerd doet als je een keer in de fout gaat. Niet dat dit mij is gebeurt maar ik las het dan wel. Ook vond ik het “lesgeld niet te veel”. Vera: Jij bent ook heel goed bezig. Bedankt.

Antje

In deze 6 weken zijn veel zaken voor mij duidelijker en helderder geworden wat betreft mijn gezondheid rondom mijn trage schildklier. Je moet er wel 100% (motivatie) klaar voor zijn. Gezonder eten en beter naar je lijf luisteren, dat voelt echt goed en daardoor bleef ik gemotiveerd. Je hoeft niet ineens je leven om te gooien, maar pas telkens kleine dingen in je voeding aan door nieuwe gerechten toe te passen. Bedankt Vera!

Monique

Dit programma heeft mijn leven veranderd ik zou niet meer zonder deze leefwijze kunnen. Vera helpt je goed en snel. Ik zou zeggen doen!

Janny

Wat kost je gezondheid jou?

De denkfout die veel mensen maken, is dat het op eigen houtje werken aan gewichtsverlies goedkoper is dan kiezen voor begeleiding via een online programma. Maar wat hierbij vergeten wordt, is dat dit een langzamere en vaak niet de meest efficiënte of effectieve route is.

>> In je eentje is het lastiger koers bepalen. De tegenstrijdige informatie brengt je van de wijs. Om nog maar te zwijgen over alle meningen van anderen in de diverse online fora.

>> Het leven van alledag zorgt voor obstakels, waardoor je makkelijk opgeeft. Niemand die het ziet, dus….. maandag pak je de draad weer op. Beloofd. Of volgende week. Misschien. Na de vakantie.

>> En voor je het weet is er weer een jaar voorbij. Gewicht is niet gedaald.  Sterker nog; je hebt er een  aantal kilo bij!

Met het programma Grip op Gewicht ga jij onder mijn begeleiding en met de aanmoediging van een groepje gelijkgestemden in 6 weken doelgericht en efficient werken aan het krijgen van grip op jouw gewicht, waardoor jij ook NA deze zes weken effectief verder kan.

Voor slechts € 299 ben jij er bij  

Of kies voor betaling in 2 termijnen. 

Investeer in je gezondheid en meld je nu zonder risico aan.  

Blijvend gewichtsverlies met Hashimoto Weight Switch

Nazorg-coaching call

Aansluitend aan programma (in week 8) is er een extra groepscall. Welke uitdagingen ondervind je, waar loop je tegenaan en waar kan ik je nog bij helpen? Met deze bonus sessie ga jij met nog meer zelfvertrouwen zelf verder. 

Waarde: onbetaalbaar

LIFETIME TOEGANG

Lifetime toegang tot de lesmodules, video’s, werkboeken en receptenboeken, inclusief alle updates en upgrades van het programma in de Hashimoto Academy. 

Waarde: onbetaalbaar

De Happy Hashimoto Movement

Zorgen voor jezelf is een levenslange inspanning daarom blijf ik je graag inspireren en aanmoedigen. Jij krijgt daarom aansluitend toegang tot de Happy Hashimoto Movement. (Exclusief voor deelnemers aan mijn e-courses.) 

Waarde: onbetaalbaar

Ik hanteer een 21-Dagen-Niet-Goed-Geld-Terug-Garantie

Het is mijn persoonlijke missie om jou de best mogelijke training en ervaring te bezorgen, waarmee jij jouw gezondheid naar het volgende level gaat brengen.

Ben jij na 21 dagen niet helemaal happy met de heldere informatie die je EINDELIJK hebt ontvangen? En ben je niet superblij met de handige tools en tips, waarmee jij op relaxte wijze aan je gezondheidsdoelen bent gaan werken? Stuur dan een mailtje naar info@hashimoto.nl en wij storten je geld terug. Het enige dat wij vragen is dat je laat zien dat je aan alle onderdelen hebt meegedaan.

Waarom willen we zien dat je hebt meegedaan?
Je krijgt geen resultaten als je niet in actie komt en ik kan je dus niet helpen als jij niet in actie bent gekomen. Bovendien wil ik mijn tijd en energie niet besteden aan mensen die een programma kopen maar er geen gebruik van maken. Fair enough?

Grip op Gewicht (voorheen Hashimoto Weight Switch): het populaire online groepsprogramma voor mensen met een trage schildklier die nu eindelijk wel eens blijvend willen afvallen

IK STEL ME EVEN AAN JE VOOR

Op het moment van diagnose was ik in 4 maanden tijd maar liefst 25 kilo aangekomen. (Om het nog niet eens te hebben over de jaarlijkse extra kilo’s die ik vanaf mijn pubertijd al cadeau had gekregen…) Met intens verdriet en complete verslagenheid sukkelde ik door de dagen, de weken en de maanden. Ik was uitgeput. Maar ik moest echt wat aan dat gewicht doen. Dus sleepte ik me bijna dagelijks naar de sportschool en at steeds minder.

En ja, ik verloor een paar kilo, maar die kwamen genadeloos snel weer terug. Wat deed ik fout? Aan mijn motivatie en inzet lag het niet. Dit moest toch anders kunnen?

Inmiddels weet ik wat ik ‘fout’ deed. Ik richtte mij volledig op het principe calorie in – calorie uit en keek niet naar het waarom achter mijn koppige gewicht.
Welk nut had het aankomen in gewicht voor mijn lichaam?
Welke omstandigheden blokkeerden mijn gewichtsverlies?
En welke omstandigheden konden dit juist bevorderen?
Pas toen ik díe informatie meenam in mijn aanpak daalde mijn gewicht. En is sindsdien niet meer teruggekomen.

Met het programma Grip of Gewicht (voorheen: Hashimoto Weight Switch programma) leer ik je hoe ook jij de systemen achter de gewichtstoename bij jezelf kunt herkennen en beïnvloeden, zodat je gewicht eindelijk blijvend kan gaan dalen. (…en jij kunt stoppen met al die frustrerende en demotiverende lijnpogingen).

WAT DEELNEMERS ZEGGEN:

Wat kun je allemaal zelf doen om je weer Happy met Hashimoto te voelen? Volg dit programma vol deskundige ondersteuning door Vera, goede adviezen en positieve FB-groep. Na jaren tobben, ben weer ik op weer de goede weg. Ik ben weer Happy ondanks de Hashimoto.

Joy

Ik heb me 2 1/2 jaar zo beroerd gevoeld met zoveel klachten en eindelijk gaat het nu echt veel en veel beter met me . Ik heb hier heel erg veel van geleerd alles viel op zijn plek elk pijntje waar dan ook , en ik vond het fijn dat je alles kan bespreken met Vera en de groep . Ik ben nog lang niet al mijn klachten kwijt maar het is al zoveel beter dat ik zeker geloof als ik me hier aan houdt dat ik me alleen maar nog veel beter ga voelen . Ik wil je bedanken voor alles wat je met ons hebt gedeeld en ons hebt geleerd 😊

Aleida Boone

Dit programma heeft me bewust gemaakt van het feit dat deze ziekte niet alleen van invloed is op mijn gewicht, maar op alles eigenlijk. En dat het daarom goed is meer bewust te leven; goed te bewegen, goed te eten, maar wel de juiste voedingsmiddelen en ook gewoon lekker te lummelen. Dit alles wordt op goede wijze uitgelegd in het programma met filmpjes, tekeningen en veel verschillende oefeningen. Heel leerzaam! En dat Vera dit alles zelf ook meemaakt maakt dat het extra impact heeft. Het gaf me het gevoel dat ik hier niet uniek in bent en dat is fijn!

Karin

Zeer motiverende video’s en begeleiding. Facebook groep helpt om te delen . Tevens enorme kennisvergroting voor mensen met Hashimoto.

Arina

Na jarenlang heel hard werken om af te vallen en vaak teleurgesteld te raken omdat het niet lukte, merk ik met het Hashimoto eliminatiedieet, dat ik afval, tegelijkertijd ook nog eens energiek voel en weer gemotiveerd raak!

Olga

Dit programma is een absolute aanrader voor iedereen die worstelt met schildklier problemen. Vera geeft je zoveel waardevolle informatie en handvaten om zelf mee aan de slag te gaan in je eigen tempo. Ik zou willen dat ik deze informatie 10 jaar geleden bij mijn diagnose had gekregen. Na 4 weken ben ik 3,5 kilo afgevallen en heb ik 37 klachten kunnen afvinken en ik ga zeker nog door. Vera, enorm bedankt dat je deze cursussen maakt en voor je begeleiding!

Jessica Kalis

WAT WIL JE NOG WETEN?

FAQ

Hoe werkt het?
  • Na inschrijving ontvang je direct je inloggegevens voor de online Hashimoto Academy. Hier vind je ook direct meer info over het programma en een link naar de besloten Facebook Groep en de wekelijkse groepcoachingcalls.
  • Op de startdatum van het programma wordt de content van de eerste week opengesteld. Deze eerste week staat mindset centraal en bereiden we ons voor op het vervolg van het programma. Geen stress….
  • Elke volgende vrijdag wordt de content voor de daaropvolgende week vrijgegeven. Zo lopen we met elkaar hetzelfde pad.
  • Je bepaalt zelf in hoeverre je alle oefeningen of opdrachten volgt. Hierbij is luisteren naar je gevoel en je lichaam leidend.
  • Weet jij al wat jouw voedselintoleranties zijn? Of eet jij vegetarisch/veganistisch of een ander protocol? Volg dan jouw eigen protocol.
  • Is het schrappen van zowel gluten als zuivel, soja, suiker en alcohol te veel voor je? Kies er dan minder, maar schrap die voedingsmiddelen dan wel 100%.
  • Elke week ontmoeten wij elkaar live tijdens de groepscoaching-sessie via Zoom. Kun jij er niet bij zijn? Geen probleem, de opname plaats ik na afloop in de Facebook groep.
Wat kost het?

De investering voor dit programma is eenmalig € 299 en een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Maar het mooie is; deelnemers houden altijd toegang en hierdoor ontvangt je dus gratis alle upgrades van het programma. Goede investering dus!

Kan ik in termijnen betalen?

JA dat kan. Je kan in twee termijnen van € 150 betalen. Gewoon via het afrekenformulier de optie twee termijnen aanvinken.
Ervaar je problemen? Mail me op vera@hashimoto.nl

Is deelname aan de Facebook Groep verplicht?

Nee, deelname aan de besloten Facebook groep is vrijwillig. Maar raad ik wel aan, omdat dit de plek is waar ik o.a. mijn begeleiding aanbied en de opnames van de Zoom-calls deel. 

Kan ik dit programma volgen naast de behandeling door mijn reguliere arts(en)?

Zeker! Dit programma is niet bedoeld ter vervanging van lopende behandelingen door je arts(en), maar geeft je de (brood)nodige aanvullende informatie. Op basis hiervan haal je meer uit je reguliere behandelingen, doordat je gericht kunt gaat samenwerken met je behandelend arts.

Wat voor voedingsadviezen kan ik verwachten?

In dit programma maken we gebruik van een eliminatie dieet. We schrappen tijdelijk een aantal voedingsmiddelen, zoals gluten, zuivel, geraffineerde suikers, soja en alcohol. Omdat de meesten van ons weinig energie hebben, ontvang je een receptenboek met makkelijk en snel te bereiden gerechten. Bovendien zijn de meeste maaltijden uitermate geschikt om in grotere hoeveelheden te maken, zodat je direct voor meerdere dagen tegelijk kookt. Kijk, dat scheelt weer!

Dit eliminatiedieet is op vrijwillige basis. Wellicht ken jij jouw voedselintoleranties al, waardoor jij een ander voedingspatroon volgt. Ook kun je er voor kiezen om eerst een voedselintolerantie test te doen en op basis daarvan je voedingspatroon aan te passen.

We gaan geen calorieen tellen of koolhydraten schrappen!!! Om een goed gevoel te krijgen bij gezonde hoeveelheden en een gevarieerd eetpatroon heeft een voedingsdeskindige voor ons 2 weekmenu’s ter inspiratie opgesteld. 

WORDT ER IN DE recepten REKENING GEHOUDEN MET ALLERGIEËN, EEN VEGETARISCH EETPATROON OF DIABETES 1?

Nee. Bij de samenstelling van de recepten is daar op dit moment geen rekening mee gehouden. Gelukkig kun je gemakkelijk variëren en aanpassen, waardoor het Happy Hashimoto voedingspatroon voor iedereen haalbaar is!

Is er ook winst te behalen als ik goed ben ingesteld op medicatie?

Jazeker. De schildkliermedicatie die je slikt, is symptoombestrijding. Het neemt de oorzaak van je traagwerkende schildklier niet weg. Hoe fijn zou het zijn als je op den duur je medicatie kunt afbouwen? De eerste persoon die onnodig afhankelijk wil zijn van (te veel) medicijnen, moet ik nog ontmoeten.

Geef je garantie?

Ja hanteer een 21 dagen niet goed, geld terug garantie.
Het is mijn persoonlijke missie om jou van de best mogelijke training en ervaring te bezorgen, waarmee jij jouw gezondheid naar het volgende level gaat brengen.

Ben jij na 21 dagen niet volledig in je nopjes met de heldere informatie die je EINDELIJK hebt ontvangen? En ben je niet superblij met de handige tools en tips, waarmee jij op relaxte wijze aan je gezondheidsdoelen bent gaan werken? Stuur dan een mailtje naar info@hashimoto.nl en wij storten je geld terug. Het enige dat wij vragen is dat je laat zien dat je aan alle onderdelen van de eerste 21 dagen hebt meegedaan.

Waarom willen we zien dat je hebt meegedaan?

Je krijgt geen resultaten als je niet in actie komt en ik kan je dus niet helpen als jij niet in actie bent gekomen. Bovendien wil ik mijn tijd en energie niet besteden aan mensen die een programma kopen maar er geen gebruik van maken. Fair enough?

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me een mail: vera@hashimoto.nl

Blijvend gewichtverlies met Hashimoto Weight Switch programma

HET IS TIJD VOOR VERANDERING

Je bent aan het einde van de pagina. Het is tijd om in actie te komen en te kiezen voor een verantwoorde manier om je koppige gewicht aan te pakken.
Dit is het moment.

WE STARTEN 1 JANUARI 2022 (o.v.b.)

Er is plaats voor 50 personen. Verzeker je van een plekje in de eerstvolgende groep en zet jezelf vandaag nog op de wachtlijst. Mensen op de wachtlijst hebben 1 dag eerder de mogelijkheid zich in te schrijven.