Traumadeskundige Bessel van der Kolk gaat in dit boek uitvoering in op de lichamelijke gevolgen van trauma. Hij legt niet alleen uit hoe het komt dat brein en lijf gescheiden worden, maar geeft ook innzicht in hoe je de twee weer kunt integreren. Ik ben net begonnen in het dikke boek, maar kan niet wachten om verder te lezen.

Gabor Maté is een authoriteit op gebied van de mind-body connectie in relatie tot gezondheid en ziekte. Zijn youtube video’s en boeken zijn een bron van kennis. Omdat hij veel praktijkvoorbeelden aanhaalt kun je het thema echt goed leren begrijpen. Aanrader dus. Ook zijn boeken over verslaving zijn erg boeiend.

Het lichaam helpt je overleven in gevaarlijke of (emotioneel) begdreigende situaties. In dit boek wordt de werking van de nervus vagus en de Polyvagaal theorie uitgelegd. Inclusief oefeningen bij angst, depressie, trauma en autisme. Ik geloof echt dat dit onderwerp de sleutel naar definitief herstel is. Healing is an inside job.

Schildklierhormonen staan niet op zichzelf. Ze werken nauw samen met diverse andere stofjes en hormonen en beïnvloeden elkaar.
Een tekort aan schildklierhormoon kan zo invloed hebben op de werking van andere hormonen en vice versa. Bij hormonale klachten is het daarom slim om ook over  andere hormonen te leren. Dit boek van Ralph Moorman & Barbara Havenith praat jou in begrijpelijk taal bij.

Huisarts Lieneke van de Griendt vroeg zich af: studeerden wij medicijnen of geneeskunde? In haar praktijk ziet zij dat er weinig oog is voor de oorzaak achter de klachten en roept collega’s op verder te kijken. Naar aanleiding van dit boek nam ik een podcast met haar op en vroeg haar vervolgens in de Raad van Advies van de Happy Hashimoto Foundation. Must read voor zorgprofessionals en andere geïnteresseerden.

Dit boek was zeker de eerste jaren mijn bijbeltje. Een mooi vormgegeven naslagwerk vol informatie over de werking van je hormonen en vele vele heerlijke recepten. Bij alle recepten vermeldt Rneke welke fijne stofjes erin zitten, zodat je jezelf gericht met voeding kan ondersteunen. De vele weetjes achterin het boek zijn ook super waardevol. Dit boek verdient een plekje in je boekenkast.

Mijn favoriete  producten

 

Mezelf blijven ontwikkelen d.m.v. studeren en ontdekken is mijn grootste passie, waardoor mijn boekenkast zowel fysiek als digitaal uitpuilt. Een kleine selectie deel ik hier met je. Daarnaast heb ik een aantal favoriete zelfzorg producten waar ik happy van wordt. Ik deel ze graag met je.

Sommige linkjes op deze pagina zijn affiliatie wat wil zeggen dat ik een kleine marge van jouw aankoop ontvang als je het product via mijn link koopt. Hier merk jij als koper niks van. Je betaalt precies hetzelfde als wanneer je het direct via de webwinkel aanschaft. Bedankt voor je support!

Na 20 minuten relaxen op mijn spijkermat slaap ik de hele nacht in een ruk door. Ik ontdekte de spijkermat zo’n drie jaar geleden en ben sindsdien fan. Ik praat er dan ook veel en vaak over. Nog niet geprobeerd? DOEN!

Een week lang je gezicht verzorgen met 6 verschillende natuurzuivere producten. Een 7-daags mini retreat in je eigen huis. Niet voor niets nam ik dit setje op in de pre-order tombola voor mijn twee boeken.

Soms lig je in bed nog te malen of te piekeren. Op die avonden is dit oogkussen gevuld met lavendel de perfecte remedie. Door het gewicht en de heerlijke geur ontspannen de spieren in je voorhoofd en wordt alles rustig.

Mijn oura ring meet mijn slaapkwaliteit, hartslag, HRV, verbrande calorieën en lichaamstemperatuur. Tevens stappenteller en voorspeller volgende menstruatie. Ik heb 5 kortingscodes van € 50. Op = op.

Magnesiumbaden zijn voor mij de ultieme vorm van zelfzorg. Heb je geen bad (of heb je floaten nog niet ontdekt) neem dan regelmatig een voetenbadje met zout. Deze verpakking van 750g is goed voor 6 voetenbadjes.

Ik wil af van alle rommel in mijn producten en probeer van alles uit. Dit is een schot in de roos: shampoobars. Mijn haar wordt er happy, glanzend en zacht van. Er is een proefpakket om uit te proberen. Aanrader!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ben jij zorgprofessional? Klik dan hier.

Wat vinden anderen?

Social media