Happy Hashimoto is flink aan het groeien. De aantallen deelnemers aan het online programma, gratis downloads en volgers op sociale media blijven flink oplopen. De hoogste tijd dus dat ik mij nog eens aan jullie voorstel. Mijn naam is Vera Kamphorst en ik ben oprichter van Happy Hashimoto. Ook ik heb de ziekte van Hashimoto.

De laatste jaren heb ik veel tijd en nog meer geld besteed aan artsen, onderzoeken en manieren om me weer beter te voelen. Inmiddels geloof, weet en ervaar ik dat het echt mogelijk is om met een traagwerkende schildklier weer actief en gelukkig te zijn! Omdat ik jou dit ook gun, ben ik in oktober 2018 Happy Hashimoto gestart.

Mijn verhaal

Mijn leven met Hashimoto is achteraf gezien waarschijnlijk al rond het jaar 2000 begonnen. Met vage klachten als een vermoeid lichaam, warrige geest en onverklaarbare stemmingswisselingen. Als eventmanager was ik gewend aan stress. De adrenaline van harde deadlines werkte verslavend. Mijn klachten zouden wel overgaan, dacht ik. “Nog een paar weekjes en dan zit dit evenement erop, dan kan ik het even rustiger aan doen…” Maar helaas, de klachten bleven.

In 2009 kon ik mijn klachten niet langer goed praten. In een paar maanden kwam ik 25 kilo aan en ik kon mijn armen bijna niet meer optillen, zo moe was ik. De diagnose ‘trage schildklier’ zorgde ervoor dat ik direct startte met het slikken van schildkliermedicatie. Hier zou ik de rest van mijn leven afhankelijk van zijn. Volgens alle artsen die ik gezien en gesproken heb, moest ik met de restklachten leren leven. Dus dat deed ik. Tot de maat vol was.

Openbaring

Alle aanpassingen in mijn leven ten spijt bleef ik crashen. Als ik in een lichamelijke dip zat, werd mijn medicatie simpelweg verhoogd en krabbelde ik weer overeind. Voor even dan.

In 2015 was ik er klaar mee. Mijn leven was nog maar een fractie van wat het ooit was! Ik dook het internet op, verslond boeken en volgde opleidingen op het gebied van hormonen en auto-immuunziektes. Eindelijk begon ik te begrijpen wat er aan de hand was. Ik hoef niet te leren leven met Hashimoto. Ik kan ermee samenwerken en me beter voelen! En precies datzelfde geldt voor jou.

Voor:

Januari 2009. Op vakantie in Mexico. Zojuist gestopt met roken en opgeblazen in mijn eigen lichaam. Mijn haar valt met handen uit en verstop ik onder een petje. Het zal nog maanden duren, voordat eindelijke een trage schildklier wordt gediagnosticeerd en nog eens zes jaar, voordat de ziekte van Hashimoto wordt gediagnosticeerd. Wat had ik toen graag geweten wat ik nu weet.

Na:

September 2018. Bijna 10 jaar na de openbaring van mijn Hashimoto heb ik mijn leven weer terug. Ik voel me weer vrolijk, energiek en mijn hersenen zijn weer scherp! Mijn medicatie heb ik gehalveerd en mijn anti TPO antistoffen zijn gedaald tot 46. Mijn gewicht is eveneens gedaald en is stabiel. Ik werk nu samen met mijn Hashimoto en dat voelt goed!

 

Gedurende het hele traject heb ik enorm veel geleerd, maar wat had ik tien jaar geleden graag iemand gehad die mij aan de hand had meegenomen. Me had uitgelegd wat er allemaal aan de hand was. Wat had die persoon mij ongelooflijk veel tijd, tranen en geld kunnen besparen … Met Happy Hashimoto hoop ik die persoon voor jou te zijn. Met de Happy Hashimoto Podcast, mijn boek “Ik heb een trage schildklier. Wat nu?” of mijn online cursussen in groepsverband of individueel.  

Ik hoop je binnenkort te ontmoeten bij Happy Hashimoto. Samen op weg naar een fitter en energieker leven met Hashimoto!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *