Hashimoto Eliminatiedieet 30-daagse

Ontdek op jouw dagelijkse voeding je ziek houdt

Mijn bloedwaarden zijn goed

MAAR IK VOEL ME NOG SLECHT

 

Dit is denk ik de meest voorkomende opmerking in mijn praktijk voor schildklier patiënten en ook op de online fora. Ondanks het slikken van schildkliermedicatie blijven er restklachten. Zelfs wanneer de bloedwaarden alweer in de “normale” range valt.

Misschien herken je het wel

Je blijft hondsmoe, zelfs na 10 uur slaap (plus middagdutjes). En niet het ik-ben-een-avondje-doorgezakt moe, maar een uitputting die je tot in je diepste vezels voelt. Maar desondanks doe je je best om toch gewoon door te gaan. Je hebt immers het advies gekregen om met de restklachten te leren leven, dus dat doe je.

Je probeert je rust te pakken waar kan. Te slapen wanneer mogelijk. En zo gezond mogelijk te eten. Maar uitgebreid gezonde dingen gaan maken 3 x per dag, daarvoor ontbreekt het je aan energie. Bovendien etiketten lezen en dingen onthouden met dit watten-hoofd…. Wat denk je zelf?

Je probeert dingen te veranderen in je voedingspatroon en slikt allerlei supplementen. Je gaat misschien zelfs meer bewegen of pakt yoga op. Maar wat je ook probeert, het geeft geen blijvende resultaten. Je enthousiasme verslapt, de energie verdwijnt. Je voelt je alleen in je misère.

Wat activeert jouw immuunsysteem?

Schildkliermedicatie vult tekorten schildklierhormoon aan, maar doet niets aan de oorzaak. Grote kans dat ook jouw klachten veroorzaakt worden door een (over)actief immuunsysteem, dat ergens door getriggerd wordt. Dat kan een virus of bacterie zijn, maar ook door een onopgemerkte intolerantie of gevoeligheid tegen alledaagse voedingsmiddelen.

Van een aantal voedingsmiddelen is bekend dat zij bij mensen met Hashimoto vaker dan gemiddeld ongemerkt voor problemen zorgen. Deze voedingsmiddelen zijn gluten, zuivel, soja, alcohol en toegevoegde suikers.

Met het Hashimoto Eliminatiedieet neem jij de proef op de som en check jij of deze alledaagse voedingsmiddelen ook bij jou je restklachten verergeren of in stand houden. Stel je voor wat er kan gebeuren als jij ze dan schrapt!

Herkenbaar?

Z

Je slikt netjes je schildkliermedicatie, maar toch voel jij je nog steeds moe.

Z

Je hebt het idee dat je hersenen permanent omhuld zijn door een dikke mist.

Z

Of je darmen lijken een eigen leven te leiden. De ene keer blaas je helemaal op en de andere dag moet je rennen naar de wc of gebeurt er juist helemaal niets op het toilet.

Z

Je voelt je overweldigd door alle voedingsadviezen online. Je weet niet waar je moet beginnen. En dus lees je nog even verder.

Z

Bovendien zegt de dokter dat je geen coeliakie hebt, dus waarom zou je gluten schrappen.

Z

Je bent bang dat het aanpassen van je voeding te lastig is en te veel tijd kost. Terwijl je al zo weinig energie hebt…

Z

Je wilt er wel voor gaan. Maar wat als je het niet volhoudt? Dan faal je.

Ontdek zelf wat het Hashimoto Eliminatiedieet voor jouw energie, gewicht en brein kan doen!

Wat is het Hashimoto Eliminatiedieet?

Een eliminatiedieet is een dieet dat wordt gebruikt bij het opsporen van voedselallergieën en -gevoeligheden. Bij de ziekte van Hashimoto zijn de meest voorkomende allergenen gluten, zuivel, soja, alcohol en toegevoegde suikers.

Binnen het Hashimoto Eliminatie-dieet worden deze 5 allergenen minimaal 30 dagen uit het voedingspatroon geschrapt (eliminatiefase) waarna ze een voor een weer worden toegevoegd (provocatiefase). Door het verdwijnen en/of terugkeren van klachten en symptomen tijdens dit eliminatiedieet krijg je duidelijkheid of deze allergenen jouw herstel blokkeren.

Het doel van een eliminatiedieet is dus niet gewichtsverlies, maar het identificeren van ongemerkte reacties op voeding, waardoor jij klachten houdt. In de praktijk blijkt echter dat gewichtsverlies bij veel mensen een bijkomend voordeel is.

Ik was dus ook zo’n gevoelig persoon

 

Wist jij dat jouw dagelijkse boterham met kaas misschien medeschuldig is aan de restklachten van jouw trage schildklier?

Nou ik een paar jaar geleden ook niet. Dat was me ook nooit verteld door mijn artsen. Tot ik in een boek van Dr. Datis Kharrazian las over de invloed van voedingsmiddelen zoals gluten en zuivel op de schildklier en het immuunsysteem. En dat een eliminatiedieet kon helpen bij het vaststellen van deze gevoeligheid.

Nieuwsgierig als ik ben (en enigszins wanhopig ook) besloot ik tijdelijk alle gluten en zuivel uit mijn voedingspatroon te schrappen en na 60 dagen weer een voor een toe te voegen. En het resultaat was ronduit verrassend. De eerste kilo’s verdwenen en mijn energie en met name de helderheid in mijn hoofd keerden langzaam weer terug. Ik was dus zo’n gevoelig persoon.

Inmiddels weet ik dat gluten, zuivel, soja, alcohol en toegevoegde suikers bij mensen met een trage schildklier meer dan gemiddeld vaak klachten opleveren. Het elimineren van deze allergenen kan daardoor bij schildklierpatiënten enorme gezondheidswinst opleveren. En ik gun jou deze kennis en ervaring ook. Daarom heb ik een nieuw programma ontwikkeld: de Hashimoto Eliminatiedieet 30-daagse.

In 30 dagen begeleid ik jou per mail door alle stappen van een eliminatiedieet; dus van de voorbereidingsfase tot de eliminatiefase. En van de provocatiefase tot en met troubleshooting tijdens deze provocatiefase. Gun jezelf ook deze ervaring!

Liefs,

Vera Kamphorst

Voordelen van een eliminatiedieet:

Z

Meer energie

Z

Heldere geest

Z

Meer focus

Z

Betere stoelgang

Z

Minder opgeblazen gevoel of darmproblemen

Z

Minder pijn

Z

Gewichtsverlies

Z

Betere schildklierwerking

Het opsporen en elimineren van jouw voedseltriggers kan echt heel veel voordeel opleveren. Daarom vind ik dat iedereen met Hashimoto zou minimaal een keer voor zichzelf moet hebben uitgezocht. En met deze low-budget cursus is dit voor iedereen binnen handbereik. Gun jezelf deze kennis! 

Vera Kamphorst

Happy Hashimoto

“Happiness is the Highest Form of Health”

– Dalai Lama

Waarom deze 30-daagse uniek is:

 

DIT ELIMINATIEDIEET IS SPECIFIEK VOOR SCHILDKLIERKLACHTEN

Je leert dus niet alleen hoe je een eliminatiedieet succesvol uitvoert, je leert ook gelijk wat de invloed van deze voeding op jouw trage schildklier en immuunsysteem is.

 

JE VOLGT DEZE 30-DAAGSE IN JE EIGEN TEMPO

In 30 dagen leer ik jou alles wat je moet weten over het succesvol uitvoeren van het Hashimoto Eliminatiedieet. We beginnen met een goede en degelijke voorbereiding en starten dan samen met elimineren. Tijdens jouw eliminatiefase leer ik je alvast alles over de provocatiefase die er aan komt. Jij bepaalt zelf wanneer je de volgende fase start en als het moment daar is, ben jij al voorbereid en kun je vol zelfvertrouwen de afrondende fase is.

 

ALLE HULPMIDDELEN BEWAREN ALS NASLAGWERK

Alle 30 mails zitten bomvol waardevolle informatie met checklists, testen, protocollen en handige lijstjes. Als deze informatie kun je downloaden naar je eigen computer en uitprinten als je wil. Zo behoud je altijd je persoonlijke naslagwerk voor het uitvoeren van een (Hashimoto) Eliminatiedieet.

 

VEEL WAARDE VOOR EEN LAGE PRIJS

In mijn praktijk begeleid ik cliënten één-op-één met hun Hashimoto Eliminatiedieet. Hier nemen wij maanden de tijd voor. Door al mijn kennis nu naar een do-it-yourself programma te vertalen kan ik veel meer mensen tegelijk helpen. En dat geeft me ook de kans deze waardevolle informatie voor een lage prijs aan te bieden. Zou ik al deze informatie één-op-één met je delen, dan ben je vele honderden euro’s duurder uit.

Dit ga je leren en doen:

Introductie Hashimoto Eliminatiedieet;
Wat is het, hoe werkt het, waarom is dit nuttig en waarom staan juist gluten, zuivel, soja en alcohol bij een trage schildklier in de spotlight?

Voorbereidende fase Hashimoto Eliminatiedieet;
Op welke manier ga jij het eliminatiedieet aanpakken? Vlieg je er direct vol in? Of bouw je in stapjes op? Wat past het beste bij jou, jouw leven en jouw gezin? Hoe bereid je je jezelf, je koelkast en je keukenkastjes voor op een soepele start.

Eliminatiefase:
Wat ga je schrapen en wat voeg je juist toe in je voedingspatroon? Hoe hou je een eliminatiedieet vol? En hoe doe je dit tijdens een verjaardag, onderweg, als je uit eten gaat of zelfs op vakantie? Welke leefstijlmaatregelen kun je toevoegen voor meer profijt van je eliminatiedieet? En hoe weet je wanneer het tijd is voor de provocatiefase?

Provocatiefase:
Hoe pak je het aan? Welke volgorde van introducties hoe je aan? Op welke symptomen kun je letten en hoe kun je dit voor jezelf makkelijk in kaart brengen? Op welk moment is troubleshooting nodig en waar kun je dan aan denken? En hoe nu verder?

Wat krijg je allemaal?

Z

30 e-mails met informatie, tools en handvatten om succesvol het Hashimoto Eliminatiedieet uit te voeren

Z

Checklists, lijsten, testjes en protocollen die jou ondersteunen en elke stap van het eliminatiedieet vergemakkelijken (tevens als naslagwerk te downloaden als PDF)

Z

Ondersteunende video’s ter verdieping van je kennis

Z

Happy Hashimoto Recepten E-book (PDF)

Z

Happy Hashimoto Recepten E-book “Batch Cooking” (PDF)

Over Vera Kamphorst

Orthomoleculair therapeut en ervaringsdeskundige Vera heeft meer dan 1.000 mensen met een trage schildklier geholpen de regie over de eigen gezondheid terug te nemen, de kennis over de werking van het lichaam en schildklier te vergroten en klachten te verminderen.

Alles op een manier, die bij het leven en mogelijkheden van de persoon past, waardoor het leven leuk blijft. Haar lijfspreuk is niet voor niets de quote van Dalai Lama: “Happiness is the highest form of Health”

Dit doet ze via haar lesprogramma’s met de Hashimoto Academy, via één-op-één coaching, via haar social media en website én binnenkort via haar boek.

Is dit programma voor jou geschikt?

Z

JA, als je een trage schildklier hebt, hier medicatie voor slikt, maar je nog niet goed voelt.

Z

JA, als je nu eindelijk wel eens wil weten en ondervinden wat voeding voor jou kan doen om je weer beter te voelen.

Z

JA, als je overzicht en rust wil hebben in het uitvoeren van een eliminatiedieet

Z

JA, als je openstaat voor nieuwe ideeen en zienswijzen op gebied van gezondheid en zelfheling. En nieuwsgierig bent aangelegd. 

Z

JA, als je bereid bent tijd en energie te stoppen in het ontdekken van jouw voedselgevoeligheden.

Z

JA, als je goed voorbereid aan dit avontuur wil beginnen.

Q

NEE, als je denkt dat een beetje minder gluten, zuivel of soja eten voldoende is om erachter te komen of er bij jou sprake is van een voedselintolerantie.

Q

NEE, als niet bereid bent om minimaal 2 maanden voor dit eliminatie- en provocatieproces uit te trekken.

€ 49,00

De Hashimoto Eliminatiedieet 30-daagse

Het unieke lesprogramma per e-mail, waarmee je in 30 dagen alles leert over het relaxt uitvoeren van een Hashimoto Eliminatiedieet.

WAT WIL JE NOG WETEN?

Meest gestelde vragen 

Wanneer start het programma?

Je kunt direct starten, waarna je iedere ochtend van mij een email ontvangt, 30 dagen lang.

Welke opdrachten kan ik verwachten?

De opdrachten die je ontvangt helpen je bij het implementeren van het Hashimoto Eliminatiedieet. Zo starten we met een inventarisatie van jouw huidige klachten. Een inzicht gevende opdracht dus. De andere keer ontvang je een video, waarin ik dieper op een specifiek onderwerp in ga. En weer een andere dag ontvang je een checklist om in te vullen of een PDF met daarom de procedure voor herintroducties van voedingsmiddelen.

Wat mag ik dan niet eten?

Als richtlijn kun je dit aanhouden dat je niet mag eten: gluten, zuivel (inclusief de lactosevrije producten), soja, alcohol, geraffineerde suiker, witmeelproducten en pasta, frisdranken, snoep & koek, pakjes en zakjes, kant-en-klaarmaaltijden, volkorenproducten.

Wat mag ik dan wél eten?

De veiligste manier om geen allergenen binnen te krijgen is door zo vers mogelijk te eten.

Als richtlijn kun je aanhouden dat je dit wel mag eten: groenten, vers (en gedroogd) fruit, zilvervliesrijst, quinoa, eieren, peulvruchten, vlees, (vette) vis, vis- en krillolie, (zoete) aardappelen, noten, zaden en pitten, plantaardige melk (havermelk, kokosmelk, rijstmelk) kurkuma, kaneel, kruiden, cacao, vezels, gefermenteerde voeding.

Hoe lang moet ik de eliminatiefase volhouden?

Deze eliminatieperiode duurt minimaal 30 dagen, maar voor optimaal resultaat duurt deze periode 90 dagen of langer. Hoe langer je deze fase volhoudt hoe meer voordelen je kunt bemerken en hoe duidelijker de signalen tijdens de provocatiefase. Na de provocatiefase kan het zijn dat je een aantal allergenen langer moet elimineren.

Wat als ik deze 30-daagse niet helemaal kan volgen (door werk of vakantie o.i.d.)?

Geen probleem. In de komende 30 dagen ontvang je van mij alle kennis en tools om op eigen kracht zowel de eliminatiefase als ook de provocatiefase goed te doorlopen.

Jij bepaalt het tempo. Je houdt gewoon toegang tot alle mails, opdrachten en informatie.

Ik ben al negatief getest op coeliakie, waarom zou ik dan toch gluten elimineren?

Omdat de coeliakie test alleen controleert op de aanwezigheid van de antistoffen die bij deze auto-immuunziekte horen. Deze test controleert niet op eventuele gevoeligheden of kruisreacties met de antistoffen van Hashimoto.

Is persoonlijke begeleiding tijdens dit programma mogelijk?

In principe niet. Hierdoor kan ik voor deelnemers de kosten laag houden. Mocht je toch een keer willen sparren of begeleiding willen bij het troubleshooten dan kunnen we natuurlijk altijd samen even kijken of we een korter consult in kunnen lassen. Je kan mailen naar vera@hashimoto.nl

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me een mail: vera@hashimoto.nl

€ 49,00

De Hashimoto Eliminatiedieet 30-daagse

Het unieke lesprogramma per e-mail, waarmee je in 30 dagen alles leert over het relaxt uitvoeren van een Hashimoto Eliminatiedieet.

Alle informatie die ik zelf graag had gehad in mijn ontdekkingsreis heb ik in dit programma samengebracht. Nu is het tijd om al mijn kennis door te geven en ik kan niet wachten jou hiermee te helpen.