Hashimoto Eliminatiedieet 30-daagse

Ontdek of jouw dagelijkse voeding je ziek houdt

“Mijn bloedwaarden zijn goed, maar ik voel me nog zo slecht.”
Dit is denk ik de meest voorkomende opmerking in mijn praktijk voor schildklier patiënten en ook op de online fora. Ondanks het slikken van schildkliermedicatie blijven er restklachten. Zelfs wanneer de bloedwaarden alweer in de “normale” range valt.

Misschien herken je het wel

Je blijft hondsmoe, zelfs na 10 uur slaap (plus middagdutjes). En niet het ik-ben-een-avondje-doorgezakt moe, maar een uitputting die je tot in je diepste vezels voelt. Maar desondanks doe je je best om toch gewoon door te gaan. Je hebt immers het advies gekregen om met de restklachten te leren leven, dus dat doe je.

Je probeert je rust te pakken waar kan. Te slapen wanneer mogelijk. En zo gezond mogelijk te eten. Maar uitgebreid gezonde dingen gaan maken 3 x per dag, daarvoor ontbreekt het je aan energie. Bovendien etiketten lezen en dingen onthouden met dit watten-hoofd…. Wat denk je zelf?

Je probeert dingen te veranderen in je voedingspatroon en slikt allerlei supplementen. Je gaat misschien zelfs meer bewegen of pakt yoga op. Maar wat je ook probeert, het geeft geen blijvende resultaten. Je enthousiasme verslapt, de energie verdwijnt. Je voelt je alleen in je misère.

Wat activeert jouw immuunsysteem?

Schildkliermedicatie vult tekorten schildklierhormoon aan, maar doet niets aan de oorzaak. Grote kans dat ook jouw klachten veroorzaakt worden door een (over)actief immuunsysteem, dat ergens door getriggerd wordt. Dat kan een virus of bacterie zijn, maar ook door een onopgemerkte intolerantie of gevoeligheid tegen alledaagse voedingsmiddelen.

Van een aantal voedingsmiddelen is bekend dat zij bij mensen met Hashimoto vaker dan gemiddeld ongemerkt voor problemen zorgen. Deze voedingsmiddelen zijn gluten, zuivel, soja, alcohol en toegevoegde suikers. Ja gluten, zelfs als je geen coeliakie hebt!

Met het Hashimoto Eliminatiedieet neem jij de proef op de som en check jij of deze alledaagse voedingsmiddelen ook bij jou je restklachten verergeren of in stand houden. Stel je voor wat er kan gebeuren als jij ze dan schrapt!

Wat is het Hashimoto Eliminatiedieet?

Een eliminatiedieet is een dieet dat wordt gebruikt bij het opsporen van voedselallergieën en -gevoeligheden. Bij de ziekte van Hashimoto zijn de meest voorkomende allergenen gluten, zuivel, soja, alcohol en toegevoegde suikers.

Binnen het Hashimoto Eliminatie-dieet worden deze 5 allergenen minimaal 30 dagen uit het voedingspatroon geschrapt (eliminatiefase) waarna ze een voor een weer worden toegevoegd (provocatiefase). Door het verdwijnen en/of terugkeren van klachten en symptomen tijdens dit eliminatiedieet krijg je duidelijkheid of deze allergenen jouw herstel blokkeren.

Het doel van een eliminatiedieet is dus niet gewichtsverlies, maar het identificeren van ongemerkte reacties op voeding, waardoor jij klachten houdt. In de praktijk blijkt echter dat gewichtsverlies bij veel mensen een bijkomend voordeel is.

Ontdek zelf wat het Hashimoto Eliminatiedieet voor jouw energie, gewicht en brein kan doen!

Ik was dus ook zo’n gevoelig persoon

 

Wist jij dat jouw dagelijkse boterham met kaas misschien medeschuldig is aan de restklachten van jouw trage schildklier?

Nou ik een paar jaar geleden ook niet. Dat was me ook nooit verteld door mijn artsen. Tot ik in een boek van Dr. Datis Kharrazian las over de invloed van voedingsmiddelen zoals gluten en zuivel op de schildklier en het immuunsysteem. En dat een eliminatiedieet kon helpen bij het vaststellen van deze gevoeligheid.

Nieuwsgierig als ik ben (en enigszins wanhopig ook) besloot ik tijdelijk alle gluten en zuivel uit mijn voedingspatroon te schrappen en na 60 dagen weer een voor een toe te voegen. En het resultaat was ronduit verrassend. De eerste kilo’s verdwenen en mijn energie en met name de helderheid in mijn hoofd keerden langzaam weer terug. Ik was dus zo’n gevoelig persoon.

Inmiddels weet ik dat gluten, zuivel, soja, alcohol en toegevoegde suikers bij mensen met een trage schildklier meer dan gemiddeld vaak klachten opleveren. Het elimineren van deze allergenen kan daardoor bij schildklierpatiënten enorme gezondheidswinst opleveren. En ik gun jou deze kennis en ervaring ook. Daarom heb ik een nieuw programma ontwikkeld: de Hashimoto Eliminatiedieet 30-daagse.

In 30 dagen begeleid ik jou per mail door alle stappen van een eliminatiedieet; dus van de voorbereidingsfase tot de eliminatiefase. En van de provocatiefase tot en met troubleshooting tijdens deze provocatiefase. Gun jezelf ook deze ervaring!

Liefs,

Vera Kamphorst

Waarom deze 30-daagse uniek is:

 

DIT ELIMINATIEDIEET IS SPECIFIEK VOOR SCHILDKLIERKLACHTEN

Je leert dus niet alleen hoe je een eliminatiedieet succesvol uitvoert, je leert ook gelijk wat de invloed van deze voeding op jouw trage schildklier en immuunsysteem is.

 

JE VOLGT DEZE 30-DAAGSE IN JE EIGEN TEMPO

In 30 dagen leer ik jou alles wat je moet weten over het succesvol uitvoeren van het Hashimoto Eliminatiedieet. We beginnen met een goede en degelijke voorbereiding en starten dan samen met elimineren. Tijdens jouw eliminatiefase leer ik je alvast alles over de provocatiefase die er aan komt. Jij bepaalt zelf wanneer je de volgende fase start en als het moment daar is, ben jij al voorbereid en kun je vol zelfvertrouwen de afrondende fase is.

 

ALLE HULPMIDDELEN BEWAREN ALS NASLAGWERK

Alle 30 mails zitten bomvol waardevolle informatie met checklists, testen, protocollen en handige lijstjes. Als deze informatie kun je downloaden naar je eigen computer en uitprinten als je wil. Zo behoud je altijd je persoonlijke naslagwerk voor het uitvoeren van een (Hashimoto) Eliminatiedieet.

 

VEEL WAARDE VOOR EEN LAGE PRIJS

In mijn praktijk begeleid ik cliënten één-op-één met hun Hashimoto Eliminatiedieet. Hier nemen wij maanden de tijd voor. Door al mijn kennis nu naar een do-it-yourself programma te vertalen kan ik veel meer mensen tegelijk helpen. En dat geeft me ook de kans deze waardevolle informatie voor een lage prijs aan te bieden. Zou ik al deze informatie één-op-één met je delen, dan ben je vele honderden euro’s duurder uit.

Dit krijg je :

Z

30 e-mails met informatie, tools en handvatten om succesvol het Hashimoto Eliminatiedieet uit te voeren

Z

Checklists, lijsten, testjes en protocollen die jou ondersteunen en elke stap van het eliminatiedieet vergemakkelijken (tevens als naslagwerk te downloaden als PDF)

Z

Ondersteunende video’s ter verdieping van je kennis

Z

Happy Hashimoto Recepten E-book (PDF)

Z

Happy Hashimoto Recepten E-book “Batch Cooking” (PDF)

Dit kan het opleveren:

Z

Meer energie

Z

Heldere geest / meer focus

Z

Betere stoelgang

Z

Minder opgeblazen gevoel of darmproblemen

Z

Minder pijn

Z

Gewichtsverlies

Z

Betere schildklierwerking

Is dit programma voor jou geschikt?

Z

JA, als je een trage schildklier hebt, hier medicatie voor slikt, maar je nog niet goed voelt.

Z

JA, als je nu eindelijk wel eens wil weten en ondervinden wat voeding voor jou kan doen om je weer beter te voelen.

Z

JA, als je overzicht en rust wil hebben in het uitvoeren van een eliminatiedieet

Z

JA, als je openstaat voor nieuwe ideeen en zienswijzen op gebied van gezondheid en zelfheling. En nieuwsgierig bent aangelegd. 

Z

JA, als je bereid bent tijd en energie te stoppen in het ontdekken van jouw voedselgevoeligheden.

Z

JA, als je goed voorbereid aan dit avontuur wil beginnen.

Q

NEE, als je denkt dat een beetje minder gluten, zuivel of soja eten voldoende is om erachter te komen of er bij jou sprake is van een voedselintolerantie.

Q

NEE, als niet bereid bent om minimaal 2 maanden voor dit eliminatie- en provocatieproces uit te trekken.

€ 49,00

De Hashimoto Eliminatiedieet 30-daagse

Het unieke lesprogramma per e-mail, waarmee je in 30 dagen alles leert over het relaxt uitvoeren van een Hashimoto Eliminatiedieet.

WAT WIL JE NOG WETEN?

Meest gestelde vragen 

Wanneer start het programma?

Je kunt direct starten, waarna je iedere ochtend van mij een email ontvangt, 30 dagen lang.

Welke opdrachten kan ik verwachten?

De opdrachten die je ontvangt helpen je bij het implementeren van het Hashimoto Eliminatiedieet. Zo starten we met een inventarisatie van jouw huidige klachten. Een inzicht gevende opdracht dus. De andere keer ontvang je een video, waarin ik dieper op een specifiek onderwerp in ga. En weer een andere dag ontvang je een checklist om in te vullen of een PDF met daarom de procedure voor herintroducties van voedingsmiddelen.

Wat mag ik dan niet eten?

Als richtlijn kun je dit aanhouden dat je niet mag eten: gluten, zuivel (inclusief de lactosevrije producten), soja, alcohol, geraffineerde suiker, witmeelproducten en pasta, frisdranken, snoep & koek, pakjes en zakjes, kant-en-klaarmaaltijden, volkorenproducten.

Wat mag ik dan wél eten?

De veiligste manier om geen allergenen binnen te krijgen is door zo vers mogelijk te eten.

Als richtlijn kun je aanhouden dat je dit wel mag eten: groenten, vers (en gedroogd) fruit, zilvervliesrijst, quinoa, eieren, peulvruchten, vlees, (vette) vis, vis- en krillolie, (zoete) aardappelen, noten, zaden en pitten, plantaardige melk (havermelk, kokosmelk, rijstmelk) kurkuma, kaneel, kruiden, cacao, vezels, gefermenteerde voeding.

Hoe lang moet ik de eliminatiefase volhouden?

Deze eliminatieperiode duurt minimaal 30 dagen, maar voor optimaal resultaat duurt deze periode 90 dagen of langer. Hoe langer je deze fase volhoudt hoe meer voordelen je kunt bemerken en hoe duidelijker de signalen tijdens de provocatiefase. Na de provocatiefase kan het zijn dat je een aantal allergenen langer moet elimineren.

Wat als ik deze 30-daagse niet helemaal kan volgen (door werk of vakantie o.i.d.)?

Geen probleem. In de komende 30 dagen ontvang je van mij alle kennis en tools om op eigen kracht zowel de eliminatiefase als ook de provocatiefase goed te doorlopen.

Jij bepaalt het tempo. Je houdt gewoon toegang tot alle mails, opdrachten en informatie.

Ik ben al negatief getest op coeliakie, waarom zou ik dan toch gluten elimineren?

Omdat de coeliakie test alleen controleert op de aanwezigheid van de antistoffen die bij deze auto-immuunziekte horen. Deze test controleert niet op eventuele gevoeligheden of kruisreacties met de antistoffen van Hashimoto.

Is persoonlijke begeleiding tijdens dit programma mogelijk?

In principe niet. Hierdoor kan ik voor deelnemers de kosten laag houden. Mocht je toch een keer willen sparren of begeleiding willen bij het troubleshooten dan kunnen we natuurlijk altijd samen even kijken of we een korter consult in kunnen lassen. Je kan mailen naar vera@hashimoto.nl

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me een mail: vera@hashimoto.nl

€ 49,00

De Hashimoto Eliminatiedieet 30-daagse

Het unieke lesprogramma per e-mail, waarmee je in 30 dagen alles leert over het relaxt uitvoeren van een Hashimoto Eliminatiedieet.

Alle informatie die ik zelf graag had gehad in mijn ontdekkingsreis heb ik in dit programma samengebracht. Nu is het tijd om al mijn kennis door te geven en ik kan niet wachten jou hiermee te helpen. 

VRAGEN?

vera@hashimoto.nl

SOCIAL