Hashimoto Nederland - Online lesprogramma

“Afvallen met Hashimoto lastig? Met deze tips gaat het je wél lukken!”

Gratis e-book: ‘Afvallen met Hashimoto’

Afvallen met Hashimoto

 

Jarenlang heb ik een haat-liefde verhouding met mijn weegschaal gehad. In de eerste week van een nieuwe lijn-poging hield ik van de dalende cijfertjes. Tot het moment dat het dalen stopte en zelfs een kleine stijging werd ingezet. Dit was vaak het moment waarop ik al mijn goede voornemens (bij voorkeur samen met de weegschaal) overboord gooide en me terugtrok in de slachtofferrol. “Afvallen met een trage schildklier, dat is zinloos!”

En dan nam ik nog maar een stuk chocolade.

Deze haat-liefde verhouding is bijna kenmerkend voor mensen met een trage schildklier. Alhoewel er ook een groep mensen met Hashimoto is, die juist moeite heeft met aankomen, heeft veruit het merendeel moeite om gewicht blijvend te verliezen.

 

Is je schildklier de schuldige?

Een tekort aan schildklierhormoon leidt tot een tragere stofwisseling, waardoor je gemakkelijk in gewicht toeneemt. Maar waarom verlies je dit gewicht dan niet zodra je de tekorten aan schildklierhormoon met medicatie weer aanvult?

Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig en reikt veel verder dan het slikken van meer T4, het aanpassen van je voeding of het volgen van weer een nieuw hip dieet. Hoog tijd om eens eerlijk te kijken naar de reden waarom we zo makkelijk aankomen en tegelijkertijd vaak zo moeilijk kunnen afvallen.

Na het lezen van dit E-book beschik je over voldoende kennis om echt te gaan starten met afvallen.

gewicht

DOWNLOAD NU HET GRATIS E-BOOK

“Afvallen met Hashimoto” 

met deze informatie gaat het je wel lukken