E-cursus

VOEDING EN HASHIMOTO

Ontdek de juiste voeding voor jóu

Wat is goede voeding bij een trage schildklier? En wat moet ik nu wél of juist niet eten bij de ziekte van  Hashimoto?

Ontdek wat goede voeding is voor jóu en hoe dit jouw trage schildklier en herstel kan ondersteunen

Herken je dit?

R

Je slikt schildkliermedicatie, maar toch voel jij je nog steeds moe, somber of te zwaar.

R

Je hebt het idee dat je hersenen permanent omhuld zijn door een dikke mist.

R

Of je darmen lijken een eigen leven te leiden. De ene keer blaas je helemaal op, de andere dag moet je rennen naar de wc of gebeurt er juist helemaal niets op het toilet.

R

Je weet dat er iets in je voedingspatroon moet veranderen, maar voelt je overweldigd door alle voedingsadviezen online.

R

Je bent bang dat het aanpassen van je voeding te lastig is en te veel tijd kost. Terwijl je al zo weinig energie hebt…

R

En mag je dan nog wel wat lekkers eten? Of wordt ook dát nog van je afgenomen?

R

Je wilt er wel voor gaan. Maar waar begin je ?

Goed nieuws. Ik ga je helpen!

Voeding als medicijn …

Naast het slikken van medicatie is het aanpassen van voeding de meest gekozen tool voor het verminderen van schildklierklachten. De nadruk ligt dan vaak op het schrappen van voeding. Schrappen van koolhydraten, schrappen van gluten en suiker; voeding als boosdoener dus. Maar voeding is zoveel meer!

>> Voeding levert je brandstof om te kunnen denken, doen en genieten.

>> Het levert je bouwstenen om weefsels te herstellen en vernieuwen en hormonen en enzymen aan te maken.

>> Het levert hulpstofjes (co-factoren) waarmee je organen ingewikkelde functies kunnen uitvoeren.

>> Het beschermt je tegen schadelijke invloeden en kan zelfs ontstekingen helpen afronden.

… onder de juiste omstandigheden

Het eten van gezonde en gevarieerde voeding levert je dus veel op. Maar alleen als je het ook kunt verteren, verdragen, opnemen en weer uitscheiden. Lukt dit niet goed, bijvoorbeeld door spijsverteringsproblemen, een lekkende darm,  insulineresistentie of onopgemerkte voedselintoleranties, dan is zelfs gezonde voeding een bron voor chronische ontstekingen en aanhoudende klachten zoals vermoeidheid, brainfog en gewichtsproblemen.

Ga je aan de slag met je voeding? Dan is het belangrijk om al deze pijlers mee te nemen in je aanpak. Daarom heb ik al deze onderwerpen in één e-cursus verwerkt. Toegespitst op mensen met een trage schildklier.

Mag ik je voorstellen: de e-cursus

VOEDING EN HASHIMOTO

Eindelijk is er een e-cursus speciaal voor mensen met een trage schildklier, die nu eindelijk wel eens willen weten hoe het ècht zit met voeding en de trage schildklier. Verwacht geen eetrichtlijnen of kant en klare weekmenu’s, maar verwacht wel heldere  uitleg met handige werkboeken, waarmee jij de theorie direct in de praktijk kunt toesten bij jezelf. Natuurlijk voeg ik ook een stappenplan toe hoe je eventuele problemen ook kunt oplossen.

Het Hashimoto Eliminatiedieet

Natuurlijk mag het Hashimoto Eliminatiedieet® in deze cursus niet ontbreken. Met Hashimoto Eliminatiedieet® spoor jij heel nauwkeurig voedselgevoeligheden op tegen gluten, zuivel, soja, suiker en alcohol. Dit zijn de vijf allergenen die bij mensen met Hashimoto vaker dan gemiddeld ongemerkt voor problemen zorgen. Het opsporen van deze gevoeligheden kan een gamechanger zijn in je herstel! 

Ik heb al vele honderden mensen bij dit eliminatiedieet mogen  begeleiden. Al deze ervaring heb ik gebundeld in mijn eigen methode: het Hashimoto Eliminatiedieet®️. Deze lesmodule ontvang je een uitgebreid handboek met ondersteunende lesvideo’s waarmee ik je stap voor stap leidt door het correct, maar relaxt uitvoeren van het Hashimoto Eliminatiedieet. Natuurlijk ontvang je ook superdik recepten e-book, waarmee jij de lekkerste en toch makkelijkste gerechten maakt.  

Z

We gaan aan de slag met het optimaliseren van je spijsvertering (o.a. maag, darm, lever en gal) en duiken dieper in de wereld van de lekkende darm.

Z

We stappen in de wereld van de glucosehuishouding. Je gaat actief aan de slag met het verminderen van insulineresistentie en het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. (Wist je dat het hebben van een trage schildklier je vatbaar maakt voor het ontwikkelen insulineresistentie?)

Z

Je vindt in deze e-cursus ook een handig overzicht van alle belangrijke (anti)nutriënten en ik laat je zien wat het verschil is tussen allergieën, intoleranties en voedselgevoeligheden.

Z

Exclusieve toegang tot het Hashimoto Eliminatiedieet®, inclusief het superdikke recepten e-book vol inspiratie voor recepten vrij van gluten, zuivel, suiker en soja.

Voor slechts € 149 kun je vandaag nog starten. 
Ongelimiteerd toegang, inclusief eventuele updates en upgrades in de toekomst.

Je bent niet alleen wat je eet, maar ook wat je verteert, opneemt, verdraagt en uitscheidt.

Wat krijg je:

Z

Online Academy via computer of via mobiele app te volgen

Z

8 online modules met 23 lessen

Z

Videolessen, transcripts en werkboeken

Z

Handige lijst met alle relevante supplementen en onderzoeken

Z

Handboek Hashimoto Eliminatiedieet®️, recepten e-book (96 pagina’s), weekplanner er symptomen checklist provocatiefase.

Z

Deelname certificaat bij succesvolle afronding van de afsluitende quiz.

Z

Deelnemers aan de e-cursussen krijgen tevens toegang tot de online Hashimoto Community waar wij elkaar ontmoeten en inspireren.

Na het volgen van deze e-cursus heb jij:

 Resultaat

N

Kennis over de verschillende voedingsstoffen en weet je welk nut of welk potentieel gevaar deze voedingsstoffen voor jouw gezondheid kunnen opleveren.

N

Een helder beeld van de staat van jouw spijsvertering, darmwerking en glucosehuishouding en weet jij wat je te doen staat om deze systemen te optimaliseren.

N

Een plan van aanpak hoe jij het Hashimoto Eliminatiedieet® gaat aanpakken en/of hoe jij de eliminatiefase en provocatiefase op een stressloze wijze afrondt.

N

Vertrouwen in een energieke toekomst met jouw Hashimoto, omdat je precies weet hoe jij met voeding je herstel kan ondersteunen.

Voor slechts € 149 kun je vandaag nog starten. 
Ongelimiteerd toegang, inclusief eventuele updates en upgrades in de toekomst.

Wat vinden deelnemers?

Natuurlijk lees je liever de mening van oud-deelnemers! Hieronder vind je daarom een greep uit de reacties en reviews. ↓

Ik ben benieuwd wat jij er straks van vindt.
Help me bij het verspreiden van deze kennis door een Google Review achter te laten.

Ik stel me aan je voor

Hoi, mijn naam is Vera Kamphorst en net als jij heb ik een trage schildklier. Door mijn eigen struggles met deze aandoening ben ik op zoek gegaan naar manieren, waarop ik mijn restklachten kon verminderen. Er bleek heel veel informatie voor handen te zijn, maar niet in het Nederlands en niet in begrijpelijke taal. Het werd mijn missie om al deze kennis beschikbaar te maken voor mensen zoals jij en ik.

Inmiddels ben ik omgeschoold tot orthomoleculair therapeut en Nederlands eerste AIP Certified Coach. In alles wat ik doe en onderwijs, staat het vergroten van kennis over de werking van het lichaam en de schildklier centraal. Met deze informatie kan jij op basis van weetkracht in plaats van wilskracht werken aan een passende leefstijl, waardoor (rest)klachten eindelijk kunnen verminderen.

Start vandaag nog met het vergroten van je kennis. Daar heb je je hele leven profijt van. DOE JE MEE?

veelgestelde vragen

Hoe werkt het?
  • Na inschrijving ontvang je direct je inloggegevens voor de online Hashimoto Academy op het platform Huddle. Heb je hier al een account? Dan kun je simpelweg inloggen op je bestaande account en vind je Happy Hashimoto in jouw aanbod.
  • Na het inloggen heb je direct toegang tot de cursus Voeding en Hashimoto en kun je je bovendien met 1 klik aansluiten bij de online Hashimoto Community en een kijkje nemen op het Recepten-forum.
  • Deze online leeromgeving beschikt ook over een mobiele app, waardoor je op via je telefoon kunt studeren!
  • Je houdt altijd toegang tot deze bundel en de belangrijke documenten zijn te downloaden naar je eigen computer.
Kan ik deze cursus volgen naast de behandeling door mijn arts?

Zeker! Deze cursus is niet bedoeld ter vervanging van lopende behandelingen door je arts(en), maar geeft je de (brood)nodige aanvullende informatie. Op basis hiervan haal je meer uit je reguliere behandelingen, doordat je gericht kunt gaat samenwerken met je behandelend arts.

Is er ook winst te behalen als ik goed ben ingesteld op medicatie?

Jazeker. De schildkliermedicatie die je slikt zorgt ervoor dat de beschikbaarheid van schildklierhormoon op orde is. Een goede beschikbaarheidheid zegt echter niets over de bruikbaarheid ervan. Het aanpassen van voeding en leefstijl helpt juist met het verbeteren van deze bruikbaarheid waardoor klachten kunnen afnemen.

Wat voor voedingsadviezen kan ik verwachten?

Vooral binnn het Hashimoto Eliminatiedieet maak ik gebruik van voedingsadviezen. We schrappen tijdelijk een aantal voedingsgroepen, te weten gluten, zuivel, geraffineerde suikers, soja en alcohol. Omdat de meesten van ons weinig energie hebben, ontvang je een receptenboek met makkelijk en snel te bereiden gerechten. Bovendien zijn de meeste maaltijden uitermate geschikt om in grotere hoeveelheden te maken, zodat je direct voor meerdere dagen tegelijk kookt. Kijk, dat scheelt weer!

Dit eliminatiedieet is op vrijwillige basis. Wellicht ken jij jouw voedselintoleranties al, waardoor jij een ander voedingspatroon volgt. Ook kun je er voor kiezen om eerst een voedselintolerantie test te doen en op basis daarvan je voedingspatroon aan te passen.

WORDT ER REKENING GEHOUDEN MET ALLERGIEËN, EEN VEGETARISCH EETPATROON OF DIABETES 1?

Nee. Bij de samenstelling van de recepten is daar op dit moment geen rekening mee gehouden. Gelukkig kun je gemakkelijk variëren en aanpassen, waardoor het Hashimoto Eliminatiedieet® voor iedereen haalbaar is!

Is persoonlijke begeleiding mogelijk?

Persoonlijke begeleiding is niet mogelijk. Deze e-cursussen zijn geschreven om zelfstandig te volgen en te gebruiken. Op deze manier kan ik de kosten laag houden en de cursussen voor een grotere groep toegankelijk houden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me een mail: vera@hashimoto.nl

”  Vergroot je weetkracht, zodat je niet langer op pure wilskracht aan je gezondheid hoeft te werken. “

Vera Kamphorst