Wat is goede voeding bij een trage schildklier? 
Wat moet ik nu wél of juist niet eten bij Hashimoto? 
De kans is groot dat jij hier ook wel eens op gegoogled hebt. Er is online zoveel (tegenstrijdige) informatie te vinden over voeding en afvallen bij een trage schildklier, dus wie moet je nu geloven? En waar begin je ? Jouw startpunt is hier.

Voeding en Hashimoto

Voeding kan een negatieve impact hebben op je schildklier, je immuunsysteem, je gewicht en op je gezondheid in het algemeen, maar voeding is zoveel meer! Voeding levert je brandstof en bouwstenen, het beschermt je tegen schadelijke invloeden, het voedt je darmbacterieën en zorgt ervoor dat jij en je schildklier goed kunnen functioneren en floreren.

De juiste voeding voor jou en jouw trage schildklier is voeding die goede nutriënten bevat, die jij kan verteren, kan opnemen en ook weer kan uitscheiden. En hiervoor is een goede spijsvertering nodig, een gezonde darmwerking en een stabiele bloedsuikerspiegel. Juist omdat er zoveel elementen meespelen staat het internet vol met tegenstrijdigheden. In de e-cursus voeding en Hashimoto zet ik al deze onderwerpen voor je op een rij en geef je direct tools waarmee jij jouw situatie kunt beoordelen en aanpakken.

Het Hashimoto Eliminatiedieet

Natuurlijk mag het Hashimoto Eliminatiedieet® in deze cursus niet ontbreken. Met deze lesmodule haal jij een handboek in huis, waarmee ik je stap voor stap leidt door het correct, maar relaxt uitvoeren van het Hashimoto Eliminatiedieet. Met die Eliminatiedieet spoor jij in een paar maanden heel nauwkeurig gevoeligheden tegen gluten, zuivel, soja, suiker en alcohol op. Dit zijn de vijf allergenen die bij mensen met Hashimoto het vaakst ongemerkt voor problemen zorgen. Ik schreef hier een heel artikel over. Lees dit echt eens!!

Onderwerpen binnen de Weetkracht Bundel

VOEDING EN HASHIMOTO

Je bent wat je eet, verteert, opneemt en uitscheidt. Om ons lichaam goed te onderhouden, moeten we dus gezonde voeding eten waar het lichaam iets aan heeft en iets mee kan.
Klinkt logisch en simpel, maar waar begin je? Online is veel informatie te vinden over gezonde voeding. Als je een beetje goed zoekt, vind je zelfs Hashimoto-proof protocollen en andere mooie diëten van diverse goeroes die je remissie beloven voor de meest uiteenlopende ziektes. Maar helaas, zo werkt het niet.

Er bestaat geen standaard protocol voor  Hashimoto-patiënten. Wat voor jouw immuunsysteem prikkelend is, hoeft voor mij geen problemen op te leveren. En wat voor mij ondersteunend is, kan bij jou juist weer protest van je darmen opleveren. Een gezond dieet is dus heel persoonlijk. Het gaat erom om de juiste keuzes te maken. De juiste keuzes voor jou. Daarom heb ik deze Hashimoto Weetkracht Bundel voor jou samengesteld. Alle belangrijke informatie over voeding bij Hashimoto op een plek opgebouwd uit 5 lesmodules:

  • de spijsvertering (o.a. maag, darm, lever, gal)
  • de lekkende darm (darmflora, ontstekingen etc)
  • de bloedsuikerspiegel (o.a.glucose, insulineresistentie, leptineresistentie)
  • (Ant)nutrienten, voedsingsstoffen, allergieen, intoleranties etc)
  • het Hashimoto Eliminatiedieet®.

 

Z

Online lesmodules met bijbehorende werkboeken met oefeningen, checklists en/of opdrachten.

Z

Relevant bonusmateriaal bij de lesstof in de vorm van video’s, podcasts en/of audiobestanden voor meditaties en visualisaties.

Z

Exclusieve toegang tot het Hashimoto Eliminatiedieet. Inclusief het superdikke recepten e-book vol inspiratie voor recepten passend binnen het eliminatiedieet. (Dus vrij van gluten, zuivel, suiker en soja).

Z

Je hebt geen haast, want je houdt altijd toegang tot dit programma. Zelfs als ik het programma in de toekomst uitbreid, ontvang jij deze aanvullingen automatisch ook.

Voor slechts € 79 kun je vandaag nog starten. 
Ongelimiteerd toegang, inclusief eventuele updates en upgrades in de toekomst.

Ik stel me aan je voor

Hoi, mijn naam is Vera Kamphorst en net als jij heb ik een trage schildklier. Door mijn eigen struggles met deze aandoening ben ik op zoek gegaan naar manieren, waarop ik mijn restklachten kon verminderen. Er bleek heel veel informatie voor handen te zijn, maar niet in het Nederlands en niet in begrijpelijke taal. Het werd mijn missie om al deze kennis beschikbaar te maken voor mensen zoals jij en ik.

Inmiddels ben ik omgeschoold tot orthomoleculair therapeut en Nederlands eerste AIP Certified Coachen. In alles wat ik doe en onderwijs, staat het vergroten van kennis over de werking van het lichaam en de schildklier centraal. Met deze informatie kan jij op basis van weetkracht in plaats van wilskracht werken aan een passende leefstijl, waardoor (rest)klachten eindelijk kunnen verminderen.

Start vandaag nog met het vergroten van je kennis. Daar heb je je hele leven profijt van.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het?
  • Na inschrijving ontvang je direct je inloggegevens voor de online Hashimoto Academy.
  • Na het inloggen heb je direct toegang tot de cursussen Voeding en Hashimoto & Afvallen met Hashimoto.
  • Bijde e-cursussen binnen deze combi-bundel bestaan uit lesmodules met  video’s, werkboeken en aanvullende downloads.
  • Je houdt altijd toegang tot deze bundel en de meeste documenten zijn te downloaden naar je eigen computer.
Kan ik deze cursus volgen naast de behandeling door mijn arts?

Zeker! Dit programma is niet bedoeld ter vervanging van lopende behandelingen door je arts(en), maar geeft je de (brood)nodige aanvullende informatie. Op basis hiervan haal je meer uit je reguliere behandelingen, doordat je gericht kunt gaat samenwerken met je behandelend arts.

Is er ook winst te behalen als ik goed ben ingesteld op medicatie?

Jazeker. De schildkliermedicatie die je slikt zorgt ervoor dat de beschikbaarheid van schildklierhormoon op orde is. Een goede beschikbaarheidheid zegt echter niets over de bruikbaarheid ervan. Het aanpassen van voeding en leefstijl helpt juist met het verbeteren van deze bruikbaarheid waardoor klachten kunnen afnemen.

Is persoonlijke begeleiding mogelijk?

Deze e-cursussen zijn geschreven om zelfstandig te volgen en te gebruiken. Persoonlijke begeleiding is daarom niet mogelijk. Op deze manier kan ik de kosten laag houden en de cursussen voor een grotere groep toegankelijk houden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me een mail: vera@hashimoto.nl

”  Vergroot je weetkracht, zodat je niet langer op pure wilskracht aan je gezondheid hoeft te werken. “

Vera Kamphorst