Ken jij alle symptomen en klachten van een trage schildklier?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er wereldwijd 750 miljoen mensen met schildklierproblemen. Meer dan de helft hiervan heeft geen idee dat hun klachten worden veroorzaakt door een verminderde functie van de schildklier. Veel schildklierklachten komen namelijk ook bij andere ziektebeelden voor. Het is daardoor niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de arts soms lastig om de juiste diagnose te stellen. Hoog tijd dus voor een (bijna) compleet overzicht.

Onderstaande lijst met symptomen en klachten kan je helpen bij het verkrijgen van de juiste diagnose, zodat je eindelijk de hulp kunt krijgen die je nodig hebt.

Is de diagnose bij jou al gesteld en slik je al schildkliermedicatie, maar kan je toch nog een flink aantal symptomen aanvinken? Vraag je arts dan mee te werken aan het fijn instellen van je medicatie. Zoek daarnaast een complementair therapeut, die jou kan helpen met het doorvoeren van aanpassingen in voeding, leefstijl en mindset om de lijst restklachten korter te maken. Want echt, je hoeft niet te (leren) leven met een lange lijst restklachten.

In mijn 1 op 1 coachingsgesprekken en ook bij de start van een aantal van mijn e-courses maak ik graag gebruik van deze vragenlijst. Daarna gaan we samen aan de slag en werken we gestructureerd aan het afstrepen van restklachten.

 

DOWNLOAD HIER DE SYMPTOMENLIJST VOOR EEN TRAGE SCHILDKLIER