MET EEN TRAGE SCHILDKLIER DE OVERGANG DOOR

In deze populaire opvolger van het boek “Ik heb een trage schildklier. Wat nu?” neem ik je mee op reis langs de verschillende hormonale levensfases van de vrouw, waaronder de menstruaties, zwangerchap, kraamtijd, overgang en menopauze.

Ik laat je zien wat de invloed van een trage schildklier op deze fases is en welke invloed hormoonschommelingen hebben op de werking van schildklierhormoon.

Kortom; een must read voor iedere vrouw van elke leeftijd met een trage schildklier.

Van € 25 nu voor € 20

Alle informatie die je wil staat in dit boek. Ik ben er veel wijzer van geworden door het te lezen. Nu is het mijn houvast. Als ik twijfel of nog even me wil verdiepen pak ik het boek er bij. Hartelijk dank.

Marijke van der Linden

Wát een boek (Met een trage schildklier de overgang door) vól duidelijk beschreven heldere en nuttige informatie. Een boek wat iedere vrouw vanaf een jaar of 35 in haar boekenkast wil hebben, zelfs als je geen Hashimoto hebt (zodat je je niet ergens rondom je 50e hoeft af te vragen: ‘waarom wist ik dit niet?!?’). Dank Vera voor jouw zoektocht en de schat aan onderbouwde informatie.

Linda van Druenen

Ik heb beide boeken van Vera aangeschaft en met veel interesse gelezen. Er staan nuttige tips in en alles is in duidelijke taal geschreven. Op sommige vlakken was het een eye-opener en ook veel nieuwe inzichten gekregen wat ik nog niet wist of nog geen rekening mee hield. Ook mijn familie heeft hierdoor veel duidelijkheid gekregen in wat er zich in mijn lijf afspeelt. Echt een aanrader!

Laura Wortman

Klik hier voor nog veel meer Google Reviews van enthousiaste lezers. 

WAAROM DIT BOEK?

Toen de eerste opvliegers zich bij mij aandienden, voelde ik aan alles dat het tijd was om de boeken weer in te duiken. Ik had zoveel vragen.
  • Wat kan ik doen om klachten te verminderen?
  • Zou de overgang invloed hebben op de werking van mijn schildklier?
  • En is soja nu wel slim of juist niet?

Kortom, waar moet ik tijdens de overgang rekening mee houden vanwege mijn trage schildklier?

Ik deed weer zoveel kennis op en die wil ik niet alleen voor mijzelf houden. Wist jij bijvoorbeeld dat de schildklier na de overgang anders gaat werken en dat schildklierwaarden op hogere leeftijd anders beoordeeld worden? Dat een te hoge dosis T4 kan leiden tot extra botverlies en dat je met een trage schildklier meer risico loopt op hart- en vaatziekten? Hoog tijd dus voor een boek over een trage schildklier en de overgang. 

Vera Kamphorst voor raam in vleugelvorm

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Dit boek bestaat uit vier delen. In deel 1 duiken we de wereld van de hormonen in. Je leest over hun werking en wat er met hen gebeurt tijdens de hormonale levensfases van de vrouw.

In deel 2 bespreek ik de meest voorkomende overgangsklachten. Ik laat je zien wat de rol van de schildklier hierbij is en geef je tips om deze klachten te verminderen of voorkomen.

In deel 3 vind je een overzicht van voeding- en leefstijltips voor vrouwen met een trage schildklier in de overgang. Een apart deel met lekkere recepten kon natuurlijk niet ontbreken.

Kortom: een handboek voor vrouwen met een trage schildklier voor, in en na de overgang.

 

Vera heeft in haar boek ‘Met een trage schildklier de overgang door’ laten zien dat zij in staat is om complexe materie op een hele begrijpelijke manier uit te leggen.
Zij geeft heel veel praktische tips waarmee de lezer ook echt zelf aan de gang kan om het leven met schildklierproblemen in de overgang prettiger en lichter te maken.
Haar luchtige en lichte manier van schrijven inspireert om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar het heft in handen te nemen en de regie over het eigen leven weer terug te krijgen. Mede door de ervaringsverhalen blijft het boek niet hangen in theorie, maar herken je jezelf als lezer en voel je je niet alleen in je eigen zoektocht naar oplossingen.
Yvonne van Stight

MSc in KPNI | OPFG

Net als bij Vera haar eerste boek krijg je waardevolle kennis aangereikt op een toegankelijke manier en in begrijpelijke taal. Vera beperkt zich niet tot de overgang, maar geeft meer algemeen uitleg over hormonen, zwangerschap en anticonceptie in dit boek wat maakt dat je het eigenlijk al op elke leeftijd kan lezen.
Naast een overzicht van behandelmogelijkheden binnen de reguliere geneeskunde, krijg je ook een overzicht van wat je allemaal zelf kan doen met leefstijl en eventueel suppletie.
De recepten en de ervaringsverhalen maken het boek helemaal compleet. Ze zorgen ervoor dat het concreter wordt en je geïnspireerd geraakt om zelf op je eigen manier aan de slag te gaan.
Leen de Mulder

KPNI Therapeut | Hashimoto Helder

BESTEL NU JOUW EXEMPLAAR

Met een trage schildklier de overgang door

Nu extra voordelig geprijsd.
Van € 25 nu voor € 20

Dit boek is ook beschikbaar als e-book voor de e-reader. Je bestelt het e-book hier via bol.com.

VEELGESTELDE VRAGEN

IK HEB GEEN HASHIMOTO, IS DIT BOEK DAN TOCH INTERESSANT?

Jazeker! Dit boek is interessant voor iedereen, die om welke reden dan ook nu schildkliermedicatie slikt, waarmee schildklierhormoon wordt aangevuld. Of wanneer een trage schildklier wordt vermoed, maar de bloedwaarden anders aangeven. Hoe dan ook interessante materie over de werking van hormonen bij de vrouw.

IK KAN ME NIET LANG CONCENTREREN. IS ER EEN LUISTERBOEK?

Nee, er is geen luisterboek. Het boek is echter zo geschreven, dat je het ook in kleine stapjes kan lezen. Ook is het boek in begrijpelijke taal geschreven, waardoor het ook iets makkelijker wordt. 

IS ER OOK EEN E-BOOK VOOR DE E-READER?

Ja! Er is een e-book beschikbaar via Bol.com voor de KOBO reader. Ik ben me nog aan het beraden of dit ook voor de Kindle van Amazon gaat volgen. Mocht jij dit willen, stuur me een berichtje.