MET EEN TRAGE SCHILDKLIER DE OVERGANG DOOR

Dat schommelende hormoonspiegels voor klachten kunnen zorgen dat weet bijna elke vrouw. Denk maar aan de menstruatiecyclus, een zwangerschap, de kraamtijd en niet te vergeten de overgang.

Ook schildklierhormonen spelen een rol. In dit boek lees je wat deze rol in elke fase is en waar jij op kunt letten om vitaal te blijven.

Met een trage schildklier de overgang door is verplicht leesvoer voor iedere vrouw van elke leeftijd met een trage schildkier.

WAAROM DIT BOEK?

Als je de doemscenario’s over vrouwen en ouder worden mag geloven, houdt het leven bij de overgang zo’n beetje op. Veranderende hormoonspiegels maken aankomen in gewicht makkelijker en afvallen moeilijker, de spieren en gewrichten worden strammer en herstellen na sporten wordt langer. Opvliegers en slapeloze nachten beroven je van je laatste puf energie en oh ja, ongewenst urineverlies, (nog) lager libido, een droge vagina en het risico op osteoporose, hart- en vaatziekten en bepaalde typen kankers nemen toe. What’s not to love.

Volgens de huidige norm moeten we hier gewoon doorheen. Maar net zoals wij ons niet  neerleggen bij schildklier klachten, leggen we ons hier ook niet bij neer. Hoog tijd voor een tweede boek, waarin ik je veel uitleg en ook tips geef over hoe jij happy door de overgang kunt komen. 

 

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Dit boek bestaat uit vier delen. In deel 1 duiken we de wereld van de hormonen in. Je leest over hn werking en wat er met hen gebeurt tijdens de hormonale fases van de vrouw.

In deel 2 bespreek ik de meest voorkomende overgangsklachten. Ik laat je zien wat de rol van de schildklier hierbij is en geef je tips om deze klachten te verminderen of voorkomen.

In deel 3 vind je een overzicht van voeding- en leefstijltips voor vrouwen met een trage schildklier in de overgang. Een apart deel met lekkere recepten kon natuurlijk niet ontbreken. 

Kortom, met dit boek hoop ik het handboek te hebben geschreven voor vrouwen met een trage schildklier voor, in en na de overgang.

 

Benieuwd naar de inhoudsopgave en de look & feel van dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Wat zeggen de professionals?

Niet alleen schildklierpatiënten zijn enthousiast over dit boek, ook artsen en specialisten zijn zeer positief. ↓

Vera heeft in haar laatste boek ‘Met een trage schildklier de overgang door’ laten zien dat zij in staat is om complexe materie op een hele begrijpelijke manier uit te leggen.
Zij geeft in haar boek heel veel praktische tips waarmee de lezer ook echt zelf aan de gang kan om het leven met schildklierproblemen in de overgang prettiger en lichter te maken.
Haar luchtige en lichte manier van schrijven inspireert om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar het heft in handen te nemen en de regie over het eigen leven weer terug te krijgen.
Mede door de ervaringsverhalen blijft het boek niet hangen in theorie, maar herken je jezelf als lezer en voel je je niet alleen in je eigen zoektocht naar oplossingen.
Yvonne van Stight

MSc in de klinische psycho-neuro-immunologie, OPFG

Net als bij Vera haar eerste boek krijg je waardevolle kennis aangereikt op een toegankelijke manier en in begrijpelijke taal. Vera beperkt zich niet tot de overgang, maar geeft meer algemeen uitleg over hormonen, zwangerschap en anticonceptie in dit boek wat maakt dat je het eigenlijk al op elke leeftijd kan lezen.
Naast een overzicht van behandelmogelijkheden binnen de reguliere geneeskunde, krijg je ook een overzicht van wat je allemaal zelf kan doen met leefstijl (zijnde slaap, stressreductie, beweging en voeding) en eventueel suppletie.
De recepten en de ervaringsverhalen maken het boek helemaal compleet. Ze zorgen ervoor dat het concreter wordt en je geïnspireerd geraakt om zelf op je eigen manier aan de slag te gaan.
Leen de Mulder

Therapeut in de psycho-neuro-immunologie, Hashimoto Helder

BESTEL NU JOUW EXEMPLAAR

Met een trage schildklier de overgang door

€ 25,00 plus € 4,15 verzendkosten binnen Nederland. Voor andere landen gelden aangepaste verzendkosten. 

Dit boek is ook beschikbaar als e-book voor de e-reader. Je bestelt het e-book hier via bol.com.

Toen de eerste opvliegers zich bij mij aandienden, voelde ik aan alles dat het tijd was om de boeken weer in te duiken. Ik had zoveel vragen.
  • Wat kan ik doen om klachten te verminderen?
  • Zou de overgang invloed hebben op de werking van mijn schildklier?
  • En is soja nu wel slim of juist niet

Kortom, waar moet ik tijdens de overgang rekening mee houden vanwege mijn trage schildklier?

Ik deed weer zoveel kennis op en die wil ik niet alleen voor mijzelf houden. Wist jij bijvoorbeeld dat de schildklier na de overgang anders gaat werken en dat schildklierwaarden op hogere leeftijd anders beoordeeld worden? Dat een te hoge dosis T4 kan leiden tot extra botverlies en dat je met een trage schildklier meer risico loopt op hart- en vaatziekten?
Hoog tijd dus voor een boek over een trage schildklier en de overgang. 

Vera Kamphorst voor raam in vleugelvorm

Met voeding kun jij je lichaam ondersteunen in deze periode van hormonale veranderingen. Het is juist in de overgang belangrijk dat je helende voedingsstoffen aanvult, slimme nutriënten toevoegt en tegelijkertijd prikkelende allergene elimineert.

Om je op weg te helpen heb ik samen met voedingscoach en personal trainer Mariska de Vries, een aantal recepten opgenomen, die jou niet alleen van de juiste combinatie voedingsstoffen voorzien, maar je ook lang een verzadigd gevoel geven. Uiteraard passen alle recepten geheel binnen het Hashimoto Eliminatiedieet®.

Wat vinden de lezers?

Niet alleen specialisten en huisartsen zijn positief over dit boek, ook de schildklierpatiënten zelf, hun moeders, vaders, partners, familieleden en vrienden zijn enthousiast. ↓

Ik ben benieuwd wat jij er straks van vindt.
Help me bij het verspreiden van deze kennis door een Google Review achter te laten.

BESTEL NU JOUW EXEMPLAAR

Met een trage schildklier de overgang door

€ 25,00 plus € 4,15 verzendkosten binnen Nederland. Voor andere landen gelden aangepaste verzendkosten. 

Dit boek is ook beschikbaar als e-book voor de e-reader. Je bestelt het e-book hier via bol.com.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ben jij zorgprofessional? Klik dan hier.

Wat vinden anderen?

Social media