TWEE ONDERWERPEN IN EEN COMBI-CURSUS

Wat is goede voeding bij een trage schildklier? 
Wat moet ik nu wél of juist niet eten bij Hashimoto? 
Hoe kan ik afvallen met een trage schildklier?
De kans is groot dat jij hier ook wel eens op gegoogled hebt. Er is online zoveel (tegenstrijdige) informatie te vinden over voeding en afvallen bij een trage schildklier, dus wie moet je nu geloven? En waar begin je ? Jouw startpunt is hier.

Afvallen met Hashimoto

Om gewicht te verliezen wordt bijna altijd gekozen voor het aanpassen van voedingspatroon en de mate van bewegen. En alhoewel bewegen en voeding een grote rol spelen in gewichtsbeheersing is dit niet de enige oplossing. En waarschijnlijk ook niet op de manier waarop jij nu denkt. Naast de hoeveelheid van bewegen en eten en de keuze van bepaalde voedingsstoffen speelt ook de timing van je maaltijden en beweegsessies een rol. Bovendien is het nog maar de vraag of jij je eten wel goed kan verteren, opnemen en uitscheiden.

Bewegen en eten zijn maar twee schakeltjes van het hele gewichtsbeheersingssysteem. Er is veel meer! Om duurzaam gewicht te verliezen is er toestemming nodig van dit gewichtsbeheersingssysteem. Is die toestemming er niet, dan kun jij nog zoveel hongeren, en nog zo veel bewegen: het gewicht zal niet duurzaam dalen.

Daarom ga jij in deze e-cursus aan de slag met ALLE onderdelen van het gewichtsbeheersingssysteem. En geloof me; begrijpen hoe dit systeem werkt verandert niet alleen jouw aanpak, maar het verandert ook de manier waarop jij naar gewicht kijkt.

Voeding en Hashimoto

Voeding is een belangrijke pijler binnen gezondheid. De verkeerde voeding kan een negatieve impact hebben op je schildklier, je immuunsysteem, je gewicht en op je gezondheid in het algemeen, maar voeding levert ook brandstof en bouwstenen. De juiste voeding kan jou beschermen tegen schadelijke invloeden en ervoor zorgen dat jij kan functioneren en floreren.

Maar wat is de juiste voeding?
De juiste voeding voor jou en jouw trage schildklier is voeding die goede nutrienten bevat, die jij kan verteren, kan opnemen en ook weer kan uitscheiden. En hiervoor is een goede spijsvertering nodig, een gezonde darmwerking en een stabiele bloedsuikerspiegel. In de e-cursus voeding met Hashimoto heb ik al deze onderwerpen voor je op een rij en krijg je tools waarmee jij jouw situatie kunt beoordelen en direct kunt aanpakken.

Natuurlijk mag het Hashimoto Eliminatiedieet® in deze cursus niet ontbreken. Met deze lesmodule haal jij een handboek in huis, waarmee ik je stap voor stap leidt door het correct, maar relaxt uitvoeren van het Hashimoto Eliminatiedieet. Met die Eliminatiedieet spoor jij in een paar maanden heel nauwkeurig gevoeligheden tegen gluten, zuivel, soja, suiker en alcohol op. En voor veel mensen met Hashimoto zijn dit de spelbrekers voor duurzaam gewichtsverlies! Die wil je dus onderzoeken!

Omdat de ondewerpen uit de cursus Voeding en Hashimoto zo belangrijk zijn voor een gezond gewicht heb ik deze cursus toegevoegd aan de cursus Afvallen met Hashimoto. Ze zijn daarom alleen als combinatie verkrijgbaar.

 • Ik laat je de systemen achter gewichtsbeheersing zien en leg uit welke rol de schildklier hierin speelten welke hormonen nog meer betrokken zijn.
 • Ik leg in welke situaties er geen toestemming voor gewichtsverlies komt en welke maatregelen worden genomen om jouw gewicht hoog te houden. Deze kennis geeft rust, maar ook handvatten om te gaan werken aan toestemming!
 • Aan de hand van een uitgebreid werkboek ontdek jij stap voor stap wat de échte oorzaak van jouw overgewicht is en zet jij stappen om het tij te keren, zodat er weer toestemming komt voor gewichtsverlies.

 • In vier uitgebreide modules met werkboek geef je alle belangrijke informatie over je de invloed van voeding (en schildklierhormoon) op de spijsvertering, bloedsuikerspiegel en een lekkende darm.
 • Ik besteed een aparte module over de voor- en tegens van diverse nutriënten en duiken we in de wereld van de allergieën, intoleranties en voedselgevoeligheden.
 • Het Hashimoto Eliminatiedieet® maakt deel uit van deze cursus. Met deze uitgebreide handleiding en dik recepten e-book heb jij alle kennis en tools in huis om op relaxte wijze onopgemerkte voedselgevoeligheden op te sporen.

Kortom, met deze Combi-bundel haal jij alle informatie en tools in huis om een vliegende start te maken met het verminderen van jouw restklachten (en overgewicht). Je betaalt nu geen €149, maar slechts € 99.

Is jouw gewicht prima op orde en wil je alleen aan de slag met de e-cursus Voeding en Hashimoto ? Dat kan. Je schaft de e-cursus Voeding en Hashimoto voor € 79 HIER als losse cursus aan.

Onderwerpen binnen de Weetkracht Bundel

AFVALLEN MET HASHIMOTO

Als minder eten en meer bewegen niet helpt om blijvend gewicht te verliezen, dan is er de iets aan de hand. Overgewicht is in dat geval een gevolg van een disbalans, waardoor er geen toestemming komt voor duurzaam gewichtsverlies. Alleen als jij de die disbalans herstelt kun je blijven gewicht verliezen. In deze cursus duiken wij daarom samen in de verschillende oorzaken van die disbalans. En geloof mij dat gaat verder dan de calorieën die je eet en verbrand en de hoeveelheid schildklierhormoon die je slikt.

Met mijn groepsprogramma Grip op Gewicht heb ik al honderden mensen in deze zoektocht naar de uiteindelijke oorzaak mogen begeleiden. Deze kennis is nu voor een groter publiek toegankelijk met deze zelfstandig te volgen cursus. Ik vertel je in onderstaande video meer!

Onderwerpen binnen de Weetkracht Bundel

VOEDING EN HASHIMOTO

Je bent wat je eet, verteert, opneemt en uitscheidt. Om ons lichaam goed te onderhouden, moeten we dus gezonde voeding eten waar het lichaam iets aan heeft en iets mee kan.
Klinkt logisch en simpel, maar waar begin je? Online is veel informatie te vinden over gezonde voeding. Als je een beetje goed zoekt, vind je zelfs Hashimoto-proof protocollen en andere mooie diëten van diverse goeroes die je remissie beloven voor de meest uiteenlopende ziektes. Maar helaas, zo werkt het niet.

Er bestaat geen standaard protocol voor  Hashimoto-patiënten. Wat voor jouw immuunsysteem prikkelend is, hoeft voor mij geen problemen op te leveren. En wat voor mij ondersteunend is, kan bij jou juist weer protest van je darmen opleveren. Een gezond dieet is dus heel persoonlijk. Het gaat erom om de juiste keuzes te maken. De juiste keuzes voor jou. Daarom heb ik deze Hashimoto Weetkracht Bundel voor jou samengesteld. Alle belangrijke informatie over voeding bij Hashimoto op een plek opgebouwd uit 5 lesmodules:

 • de spijsvertering (o.a. maag, darm, lever, gal)
 • de lekkende darm (darmflora, ontstekingen etc)
 • de bloedsuikerspiegel (o.a.glucose, insulineresistentie, leptineresistentie)
 • (Ant)nutrienten, voedsingsstoffen, allergieen, intoleranties etc)
 • het Hashimoto Eliminatiedieet®.

 

Z

Online lesmodules met bijbehorende werkboeken met oefeningen, checklists en/of opdrachten.

Z

Relevant bonusmateriaal bij de lesstof in de vorm van video’s, podcasts en/of audiobestanden voor meditaties en visualisaties.

Z

Inclusief  trainingsschema’s voor krachttraining thuis. (Afvallen met Hashimoto.) 

Z

Je hebt geen haast, want je houdt altijd toegang tot dit programma. Zelfs als ik het programma in de toekomst uitbreid, ontvang jij deze aanvullingen automatisch ook.

Je kunt vandaag nog starten met deze combi-bundel voor het  tijdelijk gereduceerde tarief van € 149 € 99.
Ongelimiteerd toegang, inclusief eventuele updates en upgrades in de toekomst.

Is jouw gewicht prima op orde en wil je alleen aan de slag met de e-cursus Voeding en Hashimoto ? Dat kan. Je schaft de e-cursus Voeding en Hashimoto voor € 79 HIER als losse cursus aan.

Ik stel me aan je voor

Hoi, mijn naam is Vera Kamphorst en net als jij heb ik een trage schildklier. Door mijn eigen struggles met deze aandoening ben ik op zoek gegaan naar manieren, waarop ik mijn restklachten kon verminderen. Er bleek heel veel informatie voor handen te zijn, maar niet in het Nederlands en niet in begrijpelijke taal. Het werd mijn missie om al deze kennis beschikbaar te maken voor mensen zoals jij en ik.

Inmiddels ben ik omgeschoold tot orthomoleculair therapeut en Nederlands eerste AIP Certified Coachen. In alles wat ik doe en onderwijs, staat het vergroten van kennis over de werking van het lichaam en de schildklier centraal. Met deze informatie kan jij op basis van weetkracht in plaats van wilskracht werken aan een passende leefstijl, waardoor (rest)klachten eindelijk kunnen verminderen.

Start vandaag nog met het vergroten van je kennis. Daar heb je je hele leven profijt van.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het?
 • Na inschrijving ontvang je direct je inloggegevens voor de online Hashimoto Academy.
 • Na het inloggen heb je direct toegang tot de cursussen Voeding en Hashimoto & Afvallen met Hashimoto.
 • Bijde e-cursussen binnen deze combi-bundel bestaan uit lesmodules met  video’s, werkboeken en aanvullende downloads.
 • Je houdt altijd toegang tot deze bundel en de meeste documenten zijn te downloaden naar je eigen computer.
Kan ik deze cursus volgen naast de behandeling door mijn arts?

Zeker! Dit programma is niet bedoeld ter vervanging van lopende behandelingen door je arts(en), maar geeft je de (brood)nodige aanvullende informatie. Op basis hiervan haal je meer uit je reguliere behandelingen, doordat je gericht kunt gaat samenwerken met je behandelend arts.

Is er ook winst te behalen als ik goed ben ingesteld op medicatie?

Jazeker. De schildkliermedicatie die je slikt zorgt ervoor dat de beschikbaarheid van schildklierhormoon op orde is. Een goede beschikbaarheidheid zegt echter niets over de bruikbaarheid ervan. Het aanpassen van voeding en leefstijl helpt juist met het verbeteren van deze bruikbaarheid waardoor klachten kunnen afnemen.

Is persoonlijke begeleiding mogelijk?

Deze e-cursussen zijn geschreven om zelfstandig te volgen en te gebruiken. Persoonlijke begeleiding is daarom niet mogelijk. Op deze manier kan ik de kosten laag houden en de cursussen voor een grotere groep toegankelijk houden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me een mail: vera@hashimoto.nl

”  Vergroot je weetkracht, zodat je niet langer op pure wilskracht aan je gezondheid hoeft te werken. “

Vera Kamphorst