De trage schildklier en de overgang

In deze speciale Q&A aflevering stel ik jullie vragen aan  vrouwenarts en gynaecoloog Barbara Havenith. Het is een zeer interessante aflevering geworden, waarin enorm veel belangrijke vragen van luisteraard worden beantwoord, waaronder:

 • Hoe weet ik of ik in de overgang ben?
 • Waarom is juist de overgang een periode waarop relatief veel vrouwen Hashimoto ontwikkelen?
 • Hoe komt het dat schildklierwaarden in de overgang opeens kunnen gaan schommelen?
 • Welke vormen hormoontherapie zijn er en wanneer kies je voor welke vorm?
 • Wat is een goed moment om te starten met hormoontherapie? Wanneer kan ik het beste stoppen en hoe pak ik dat aan?
 • Hoe zit het nu met een verhoogd risico op borstkanker  bij hormoontherapie?
 • Heeft gebruik van hormoontherapie gevolgen voor mijn schildkliermedicatie? Kan dit samengaan?
 • Kan ik ook de pil doorslikken tot mijn 55e, zodat ik geen overgangsklachten krijg?
 • Kan ik mijn Myrenaspiraal laten zitten om zo de overgangsklachten te ontlopen?
 • en meer….

Wil jij nog veel meer weten over de overgang en dan vooral in combinatie met het hebben van een trage schildklier? Bestel dan mijn boek: Met een trage schildklier de overgang door

In de podcast spreken we over een linkjes naar richtlijnen en handige artikelen

Wil je graag begeleid worden via Barbara of haar collega’s van de Hormoonpoli in Boxmeer? Kijk dan voor mogelijkheden en kosten op de website www.hormoonpoli.nl

          

   

  Heeft deze aflevering je nieuwe inspiratie of inzichten gegeven? Schrijf dan een mooie review op iTunes! Hoe je dat doet?

  • Klik op de link.
  • Scrol naar beneden naar het gedeelte ‘Beoordelingen en recensies’.
  • Klik op ‘Schrijf recensie’
  • Schrijf je reactie en sluit af met een klik ‘Bewaar’

  Hiermee help je mij enorm!

  Misschien vind je dit ook interessant…

  #20 Q&A met Endocrinoloog deel 3

  #20 Q&A met Endocrinoloog deel 3

  Restklachten en ziektebeelden bij Hashimoto Leven met een trage schildklier is niet altijd even makkelijk. En je weg vinden in de wirwar aan informatie online kan ook uitdagend zijn. Ik vroeg de luisteraars vragen over de schildklier en medicatie aan...

  Lees meer
  #19 Q&A met Endocrinoloog deel 2

  #19 Q&A met Endocrinoloog deel 2

  Bloedwaarden bij de ziekte van Hashimoto Leven met een trage schildklier is niet altijd even makkelijk. En je weg vinden in de wirwar aan informatie online kan ook uitdagend zijn. Ik vroeg de luisteraars vragen over de schildklier en medicatie aan...

  Lees meer
  #18 Q&A met Endocrinoloog deel 1

  #18 Q&A met Endocrinoloog deel 1

  Artsbezoek en medicatie bij Hashimoto Leven met een trage schildklier is niet altijd even makkelijk. En je weg vinden in de wirwar aan informatie online kan ook uitdagend zijn. Ik vroeg de luisteraars vragen over de schildklier en medicatie aan internist/endocrinoloog...

  Lees meer