1 op 1 begeleiding

door experts op gebied van de trage schildklier

Regelmatig krijg ik verzoekjes voor persoonlijke begeleiding. En als ik dan aangeef dat ik de praktijk gesloten heb, is de volgende vraag natuurlijk direct of ik dan nog iemand ken met minimaal dezelfde kennis over de trage schildklier als ik. En ja; ik ken er een aantal.

Alle zes hebben een ander specialisme, dus kijk even wie het beste past of boek een kompasgesprek bij Leen de Mulder. Zij kan in een gesprek van 30 minuten met jou precies kijken wat of wie jou het beste kan helpen bij de volgende stap. Pak de regie en ga aan de slag.

Barbara Havenith

Leen de Mulder

Integraal Orthomoleculair therapeut & kPNI-therapeut
Specialisatie: ervaringsdeskundige Hashimoto

www.hashimotohelder.be

Voor wie:

Ik ben er voor mensen met een trage schildklier en/of ziekte van Hashimoto met resterende klachten en twijfels over wat ze zelf kunnen doen in hun proces. Ik hecht veel waarde aan kennis delen opdat je zelf je dossier kan gaan beheren. Ik denk ook mee bij schildklierknobbels en de ziekte van Graves.

Aanbod:

KOMPASGESPREK
Ik werk aan de hand van richtinggevend, persoonlijk 1-op-1 video-consult om jouw individuele noden in kaart te brengen.
Hierin werp ik een tweede blik op jouw verhaal, indien gewenst met een analyse van jouw bloedwaarden. Van hieruit bepalen we samen de koers. We kijken waar de prioriteiten liggen en ik help je bepalen hoe jouw volgende stap eruit kan zien.

Vanuit het kompasgesprek kunnen we samen beslissen of mijn behandeltraject iets voor jou is. Indien ik merk dat je enkel of aanvullend nood hebt aan verdere individuele begeleiding, verwijs ik je door naar de meest geschikte collega in mijn professioneel netwerk. Ik verwijs alleen door naar collega’s (therapeuten en arts) die uitgebreid kennis hebben over de schildklier en de ziekte van Hashimoto.

www.hashimotohelder.be/aanbod 

Danielle Steenvoorden

Internist-endocrinoloog & Arts voor integrale geneeskunde en leefstijlgeneeskunde
Specialisme Schildklierklachten

www.hormoonpoli.nl & www.hashimotospecialist.nl

Voor wie:

Ik richt mij op patiënten met een trage schildklier en/of ziekte van Hashimoto met restklachten en mensen met (chronische) klachten waarbij de reguliere zorg niet voldoende hulp biedt, en die bereid zijn om samen op een holistische manier op zoek te gaan naar mogelijkheden voor verbetering.

Aanbod:

Middels vragenlijsten en een uitgebreide intake brengen we samen je gezondheid en de verschillende leefstijlgebieden in kaart (voeding, darmgezondheid, slaap, beweging, stress/ontspanning). Vervolgens kijken we welke aanvullende onderzoeken eventueel nog zinvol zijn en maken we een plan op het gebied van medicatie (Cytomel en natuurlijk schildklierhormoon behoren hierbij tot de opties) en leefstijlaanpassingen.

(Vergoeding is mogelijk via de voorwaarden van je aanvullende verzekering).

Astrid te Winkel

Orthomoleculair therapeut volgens de kPNI & Natuurgeneeskundig therapeut
Gespecialiseerd in spijsvertering, darmproblematiek en hormonen

www.time-out.nu

Voor wie:

Heb jij spijsvertering/darmproblemen waar de arts geen antwoorden op heeft? Blijft het bij vezelzakjes of de melding dat je er mee moet leren leven? Je ervaart wellicht allerlei klachten, gebrek aan energie, pijn, ontstekingen, vermoeidheid, down, burn-out. Hormonen die je leven zodanig beïnvloeden dat je er toch echt iets mee moet en wilt.

Graag werk ik samen met mensen die begrijpen dat er werk aan de winkel is. Het een commitment is om met en voor jouw gezondheid samen aan de slag te gaan. Want ik kan een prachtig therapievoorstel samenstellen, jij moet het uitvoeren. Op naar mooie resultaten. Besef wel dat wat in jaren is ontstaan niet in een maand of 2,3 opgelost is. Kan, maar soms is er meer tijd nodig.

Aanbod:

Door middel van gedegen onderzoek uitgevoerd in laboratoria is het de bedoeling meer antwoorden naar boven te krijgen, meten is meer weten. De bijbehorende anamnese is een uitgebreid gesprek naar jouw huidige status en hoe deze tot stand is gekomen. Het is een soort ‘film’ die we af gaan spelen van geboorte tot nu. Vaak is namelijk een klacht niet NU ontstaan maar is dit opgebouwd uit eerdere disbalansen. Dan volgt er een advies, therapievoorstel. Daar ga jij dan mee aan de slag. Dit bestaat uit verschillende adviezen op het gebied van voeding, supplementen, beweging, ontspanning, slaap. Check op mijn website welk programma voor jou past.

Jocelyn Vlaar

Orthomoleculair- en darmtherapeut
Specialisatie vrouwelijke hormonen en schildklier

www.tohealth.nl

Voor wie:

Vrouwen vanaf 30 jaar met hormonale klachten, in het bijzonder trage schildklierklachten en/of Hashimoto.

Aanbod:

1-op-1 begeleiding start altijd met een 2 uur durend intakeconsult, gebaseerd op uitgebreide en van tevoren ingevulde intakeformulieren en een voedingsdagboek.
Door mijn eigen schildklierziekte Hashimoto heb ik me al vele jaren verdiept in dit onderwerp. In mijn praktijk krijg ik zowel cliënten die óf vermoeden óf weten dat ze een schildklierprobleem hebben. Maar soms ook krijg ik zelf dit vermoeden tijdens het behandeltraject. Intussen heb ik al veel patiënten geholpen om te achterhalen waar hun triggers zitten en bij het aanpassen van hun leefstijl om zo hun klachten, soms drastisch, te verminderen.

Desirée Viergever

Oersterk Coach
Specialisatie: vermoeidheid en chronische klachten

www.desireeviergever.com

Voor wie:

Speciaal voor vrouwen die worstelen met restklachten van een trage schildklier, zoals chronische vermoeidheid, brain fog, buik- en darmklachten, spier- en gewrichtspijn, overgewicht, hoofdpijn en slaapproblemen.

Aanbod:

In het 4-weekse Energie Herstel Programma werken we 1-op-1 samen om jou weer de baas te laten worden over je eigen energie en gezondheid. Dat kan online of op locatie. Wat krijg je? Een uitgebreide intake (60 min), een verdiepend consult (45 min) met een op-maat-gemaakt voedings- en leefstijlplan, 4 weken persoonlijke begeleiding via e-mail voor al je vragen en 2 tussentijdse check-ins (elk 20 min). Hierbij houden we je progressie in de gaten en sturen we bij waar nodig. Klaar om van start te gaan? Ik help je graag verder. Plan nu een gratis kennismakingsgesprek via mijn website.

Barbara Havenith

Barbara Havenith

Gyneacoloog & Arts voor integrale geneeskunde
Specialisatie: hormonle klachten en gynaecologische aandoeningen

www.hormoonpoli.nl

Voor wie:

Ik richt mij tot patiënten met hormonale klachten of andere chronische gynaecologische aandoeningen. Het komt vaak voor dat gynaecologische ziekten samengaan met schildklieraandoeningen. Denk aan overgangsklachten, polycysteus ovariumsyndroom, PMS en PMDD, maar ook endometriose, lichen sclerosus en kinderwens. Daarbij probeer ik de mens als geheel te zien en niet alleen naar de ziekte of het orgaan te kijken.

Aanbod:

Bij de Hormoonpoli werken we met vragenlijsten en we plannen een uitgebreide intake waarbij we samen met jou kijken naar verschillende factoren die je gezondheid beïnvloeden: stress, slaap, beweging, voeding, darmgezondheid. Er kunnen aanvullende (bloed)onderzoeken nodig zijn om te bekijken welke behandeling het beste aansluit. Veelal een combinatie van leefstijlaanpassingen met hormonen ter ondersteuning. Bij voorkeur worden lichaamsidentieke hormonen voorgeschreven.  

Jonne Bosselaar

Hashimoto-kookcoach
Glutenvrij en zuivelvrij koken, Hashimoto Eliminatiedieet & AIP dieet

www.kokenmethashimoto.nl

Voor wie:

Voor diegenen die ondanks goed ingestelde medicatie last blijven houden van vermoeidheid en andere Hashimoto-klachten en graag met voeding aan de slag willen gaan, maar niet goed weten hoe.

Aanbod:

Voeding speelt een cruciale rol bij het verminderen van klachten gerelateerd aan Hashimoto. Met mijn persoonlijke begeleiding kijken we samen naar jouw situatie en hoe je de volgende stappen kunt zetten. Mijn aanpak is zeer praktisch: zo passen we o.a. jouw favoriete recepten aan en stellen een plan op om dieetaanpassingen succesvol in je leven te integreren. Ik geloof dat eten lekker, leuk en niet al te ingewikkeld moet zijn, en vooral dat het aansluit bij jouw leven en voorkeuren. Eens je weet hoe je het moet aanpakken, valt het allemaal best mee.

De sessies duren in principe een half. Voorafgaand aan de eerste sessie zal ik je vragen om enkele vragen te beantwoorden over je huidige kook- en eetgewoonten en eventuele obstakels. Zo kunnen we meteen aan de slag. Wil je liever samen de keuken in of aangepaste recepten ontvangen? Dat behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Volg Vera

 

→  Over Vera

→ Hashimoto Foundation

Contact